Tiramisu reteta fara oua

de Poliana in Mancaruri de post, 13 Mai 2013 | 11914 vizualizari

 

Imi place mult Tiramisu reţetă originală sau nu. Pentru ca uneori ma sperie folosirea oualor crude (dada) am ales sa renunt la ele de data asta :)

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 18 piscoturi

Sirop

  • 150 ml cafea tare si rece
  • 2 lingurite miere

Crema

  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr iaurt grecesc 5%
  • 4 linguri zahar pudra vanilat
  • 250 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta fara oua:

Tiramisu reţetă originală

Mascarpone il mixam la viteza medie pana cand devine cremos. Adaugam zaharul pudra si mixam bine. La final adaugam iaurtul si extractul de vanilie. Mixam usor, la viteza mica.
Smantana pentru frisca o mixam bine de tot impreuna cu zaharul pana cand obtinem o frisca bat. Incorporam cu grija frisca in crema mascarpone si dam putin la rece.
Ciocolata o dam pe razatoare. Cafeaua tare o amestecam cu mierea. Pregatim o tava de chec - mare a fost a mea - o tapetam cu folie alimentara, lasand sa atarne si pe laterale.
Scoatem crema de la rece si punem jumatate din crema pe fundul tavii, nivelam bine. Deasupra cremei punem 2-3 linguri de ciocolata rasa, apoi un rand de piscoturi insiropate in cafea pe ambele parti. 
Peste piscoturi punem restul de crema, apoi presaram din nou ciocolata rasa si la final uin nou rand de piscoturi insiropate. Dam prajitura la rece, preferabil peste noapte.
A doua zi rasturnam tiramisu pe un platou si deasupra presaram ciocolata neagra ramasa. Servim in portii mari (fara regrete) pentru ca e o prajitura delicata si usoara.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta fara oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

gaby_duceag 1

15.05.2013, 08:04

Buna dimineata!
Am sosit, cu autocaru'
super !

Krystyan Trendy 1

18.12.2013, 08:22

delicios

Georgiana78 1

08.08.2014, 21:07

Nueste de post ....dar este supeeer, mai ales pt copii!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu reţetă originală