Tiramisu fara oua

de Gherca Daniela in Prajituri, 22 Iul 2014 | 1291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr piscoturi
  • 1 cutie de mascarpone de 250gr
  • 200ml de frisca batuta
  • 50gr de frisca lichida
  • 100g zahar
  • 5 linguri de apa
  • 3 linguri de crema de lichior
  • 300 ml cafea preparata
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu fara oua:

Pentru inceput caramelizam zaharul: punem apa si zaharul pe foc pana se topeste, luam cratita si punem frisca lichida mestecand energic, punem pe foc pana mai da un clocot, si lasam sa se raceasca bine. Intre timp mixam crema de mascarpone si punem caramelul racit peste, omogenizam bine, apoi punem si crema de lichior, iar pe urma adaugam frisca batuta; Intr-o tava yena am pus o folie de plastic si am inceput ansamblarea:


Am pus un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi jumatate de compozitie din crema, inca un strat de piscoturi si pe urma restul de crema si am pudrat cu cacao din abundenta. Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore si se poate servi cu mare poftaaa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu fara oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

22.07.2014, 23:10

Delicios si fara oua

Rocsi 1

23.07.2014, 11:10

Delicios!

Gherca Daniela 1

23.07.2014, 11:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu fara oua