Este cel mai bun tiramisu pe care l-am facut pana acum! :X
As fi fost in stare sa-l mananc pe tot, doar eu! :D
Tiramisu reţetă fara oua
Tiramisu reţetă fara oua
Se prepara cafeaua. Se indulceste cu zahar (poate diferi cantitatea de zahar in functie de gusturi) si se lasa sa se raceasca. La final se adauga lichiorul amaretto.
Intr-un bol se amesteca mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Frisca se mixeaza bine, apoi se incorporeaza in crema mascarpone.
Se ia cate un piscot si se scufunda in cafea timp de 1-2 secunde si se aseaza pe fundul unui vas de yena. Dupa ce s-a asezat primul strat de piscoturi, se unge cu un strat de crema mascarpone. Se presara cacao, apoi se aseaza din nou un rand de piscoturi inmuiate in cafea, iar deasupra un strat de crema. Se presara deasupra cu cacao si se da la rece pentru minim 2 ore inainte de servire.
Pofta buna!
1
Vasul de yena are dimensiunea de 15x25 cm.
2
Din cantitatile date am umplut si un vas rotund cu diametrul de 20 cm.