Tiramisu reţetă la pahar

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 30 Dec 2010 | 5659 vizualizari

 

Tiramisu reţetă la pahar

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de branza si fructe  
  • 400 grame branza crema  
  • 3 oua  
  • 3 linguri sirop de arţar  
  • 2 lamai mici  
  • 8 linguri suc proaspat de portocala( o portocala de marime medie; se foloseste si coaja)  
  • 2 linguri frunze de menta verde  
  • 1 cana seminte de rodie  
  • 400 grame capsuni proaspete
  • Pentru sirop  
  • 150 grame capsuni proaspete  
  • 5 linguri sirop de arţar
  •  Mai avem nevoie de  
  • 8 piscoturi de sampanie  
  • pentru decor:
  • cateva capsuni,boabe de rodie, frunze de menta verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă la pahar:

Tiramisu reţetă la pahar

Crema de branza

Se bat albusurile tari cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca bine cu branza crema, apoi se adauga siropul de arţar. Se adauga la branza albusurile si se amesteca usor de jos in sus. Se da la frigider pana se pregatesc fructele si siropul.

Fructele

Capsunile se spala si se feliaza; se scot semintele de rodie si se spala. Menta se taie marunt . Se rade coaja de la cele 2 lamai si de la portocala si se storc. Se amesteca frunza de menta, coaja si sucul  de lamaie si portocala cu fructele.

Siropul

Se mixeaza in blender capsunile ; se adauga siropul de arţar si se amesteca bine.

In cupe se aseaza mai intai piscoturi inmuiate in zeama de la fructe( se pun fructele intr-o strecuratoare sa se scurga plusul de lichid care rezulta). Se pun straturi alternative de crema de branza, fructe,sirop; ultimul strat este de crema de branza. Se decoreaza cu felii de capsuni , seminte de rodie , frunze de menta verde si sirop. Se pun la frigider 2 ore .

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru prietenele din diaspora , siropul de artar se gaseste in supermarketuri sub numele de "Maple syrup"; mai este cunoscut si sub numele de "Pancake syrup".

2

Intrucat crema se pregateste cu oua crude trebuie sa fie consumata in decurs de 24 de ore de la preparare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă la pahar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Sumegi