Tiramisu reţetă cu frisca

de Oana in Torturi, 20 Aug 2011 | 5919 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri cu varf cu zahar pudra
  • 2 cutii mascarpone- 500 g
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior-crema tiramisu sau crema de whisky
  • Pt. insiropat:
  • 400 ml cafea cu zahar
  • 4 linguri lichior-crema
  • Un pachet mare de piscoturi 
  • cacao pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca


Se prepara cafeaua cu zahar si se lasa la racit. Se adauga apoi lichiorul-crema.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra, adaugand pe rand cate o lingura si mixand mereu pana se topeste zaharul. Cand crema si-a triplat volumul si s-a albit se adauga crema mascarpone rece, din frigider si se mixeaza la viteza mica. Se adauga lichiorul-crema si apoi frisca batuta separat.


Se insiropeaza piscoturile in cafea si se aseaza intr-o tava de tort, la baza si pe margini, se pune apoi un strat de crema, altul de piscoturi insiropate si tot asa pana se termina crema si piscoturile, ultimul strat fiind de crema.


Se pune la frigider cateva ore, apoi se presara cu cacao.


 

TIPS-URI

1

Cafeaua pentru insiropat se poate prepara fara cofeina, daca mananca si copiii sau se poate face un amestec de apa cu nesquik. Eu am folosit cafea decofeinizata.

2

Crema de galbenusuri cu zahar se poate mixa la bain-marie, fara sa fiarba! se lasa apoi la racit in frigider si apoi se incorporeaza restul ingredientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bunica 1

20.08.2011, 20:02

Tiramisu, specialitatea casei Ai fost foarte harnicuta.....ca de obicei

La Ancuta 1

20.08.2011, 22:19

Rocsi 1

21.08.2011, 17:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Adela"