Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

de mirela0911 in Prajituri, 11 Oct 2016 | 38610 vizualizari

 

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale
Este cel mai bun tiramisu pe care l-am facut pana acum! :X As fi fost in stare sa-l mananc pe tot, doar eu! :D

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale:

  • 300 g piscoturi
  • 400 ml cafea espreso
  • 3-4 lg zahar
  • 2-3 lg lichior amaretto
  • 500 g mascarpone
  • 80-100 g zahar pudra vanilat
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lg pline cu cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale:

Mod de preparare Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

Se prepara cafeaua. Se indulceste cu zahar (poate diferi cantitatea de zahar in functie de gusturi) si se lasa sa se raceasca. La final se adauga lichiorul amaretto.

Intr-un bol se amesteca mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Frisca se mixeaza bine, apoi se incorporeaza in crema mascarpone.

Se ia cate un piscot si se scufunda in cafea timp de 1-2 secunde si se aseaza pe fundul unui vas de yena. Dupa ce s-a asezat primul strat de piscoturi, se unge cu un strat de crema mascarpone. Se presara cacao, apoi se aseaza din nou un rand de piscoturi inmuiate in cafea, iar deasupra un strat de crema. Se presara deasupra cu cacao si se da la rece pentru minim 2 ore inainte de servire.

Pofta buna! 

Daca vrei sa te bucuri de savoarea unui Tiramisu, reteta originala sau daca vrei sa ofri cuiva drag un cadou dulce iti recomandam reteta de Praline Tiramisu

Si Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura un desert absolut delicios si racoritor, perfect pentru orice masa festiva.

TIPS-URI

1

Vasul de yena are dimensiunea de 15x25 cm.

2

Din cantitatile date am umplut si un vas rotund cu diametrul de 20 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata neagra