Tiramisu reţetă cu blat

de alinutza1983 in Prajituri, 30 Dec 2012 | 4023 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu blat
Aceasta prajitura grozava se potriveste pentru masa de Revelion. M-am inspirat dupa reteta Laurei Adamache, dar am facut cateva mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 250 gr piscoturi
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr frisca
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic ness
  • Krantz
  • 150 gr alune
  • 6 linguri pline de zahar
  • Sirop
  • cca 150 ml apa
  • 2-3 linguri cafea solubila
  • 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu blat:

Tiramisu reţetă cu blat

Prima data rumenim usor alunele de padure.

Punem zaharul intr-o craticioara iar cand acesta este complet topit si are o culoare frumoasa aurie, adaugam alunele de padure. Amestecam bine, astfel incat sa imbracam alunele complet in zahar, stingem focul si le rasturnam pe o foaie de copt. Le lasam sa se raceasca complet dupa care  le bagam intr-o punga de plastic si le zdrobim cu facaletul.

Mixam iaurtul cu branza mascarpone si 3 linguri de zahar pana obtinem o crema fina , apoi incorporam cu grija frisca mixata foarte bine in crema, punem nessul,  iar la sfarsit  punem si alunele caramelizate. ( trebuie sa oprim putina crema si cateva alune si pentru décor).

Tapetam o forma de chec  cu folie de aluminiu.

Pentru sirop, dizolvam zaharul si cafeaua solubila in cca 150 ml apa rece.

Inmuiem foarte putin piscoturile in sirop, apoi formam un strat de piscoturi, adaugam o parte din crema peste care formam un alt strat de piscoturi inmuiate in sirop, alt strat de crema si un ultim strat de piscoturi.

Acoperim prajitura si o dam la rece, minim 3 ore.

Decoram prajitura cu crema mascarpone si alune caramelizate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

alinutza1983 1

30.12.2012, 19:43

multumesc, bucatarasi!

Rocsi 1

30.12.2012, 23:46

Ce bun..E bine ca nu are nici oua

adry88 1

03.01.2013, 13:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu (reteta originala)