Tiramisu reţetă originală

de adasev12 in Prajituri, 2 Oct 2010 | 16670 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
este reteta originala care se face in zona Firenze , inclusiv la restaurante....bine, ca exista si diverse variatii...am sa mai revin cu o alta varianta.... cantitatile pot fi modificate in functie de necesitati...si pofte...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 g mascarpone
  • 200 g zahar
  • 300 g piscoturi
  • cafea preparata, cam 250 ml
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Ouale se separa albusul de galbenus cu mare atentie sa nu ajunga nici un firicel de galbenus in albusuri, ca nu se mai bat bine.

Galbenusurile se freaca spuma cu 150 g zahar( eu cand frec galbenusurile cu zahar folosesc pudra) apoi se adauga mascarponele si se omogenizeaza bine.

Albusurille se bat spuma cu restul de zahar si apoi se incorporeaza in galbenusuri si se amesteca cu grija, usor, de sus in jos, pana se omogenizeaza bine.

Se ia o tava sau un vas , (ce aveti) si se incepe montarea.

Se pune un strat de piscoturi date prin cafea( am intalnit in multe retete cu piscoturi scris " piscoturi savoiardi"....este un pleonasm aceasta expresie, fiindca piscoturile sunt tocmai savoiardi in italiana,nimic altceva.,deci nu e corect spus piscoturi savoiardi,este acelasi lucru.Ok, sper sa nu supar pe nimeni cu aceasta remarca).

Piscoturile se insiropeaza in functie de preferinte.

In medie cam o secunda se trec prin cafea.

Se pune apoi jumatate din crema, se pudreaza cacao  si se pune la doilea strat de piscoturi, in sens invers asezate decat primul strat( un strat se asaza pe lungime, celalalt pe latime...)

Se pune si restul de crema, se pudreaza deasupra cacao din belsug si se da la rece cel putin 3-4 ore.

Daca se lasa peste noapte e si mai bine...

Atat.Simplu si bun.Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de ness