Tocana de iepure cu naut si fasole neagra

de papabundetot in Cook and smile, 5 Aug 2013 | 4631 vizualizari

 

Gasisem in una din zile cand am iesit la cumparaturi,iepure intreg,destul de frumusel si am cumparat si eu unul fara a sti atunci ce vreau exact sa fac cu el. Initial l-am curatat bine si asa intreg cum era l-am bagat la congelator.Acum..pentru weekend mi-a venit ideea unei tocane pe care eu mi-am imaginat-o cu naut si fasole neagra…zis si facut dar…nu imi pare deloc rau pentru ca se pare ca a fost o alegere tare inspirata.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 iepuras
  • 1,5-2 kg,vin rosu,
  • busuioc verde
  • 3 morcovi,
  • 250 gr fasole neagra,
  • o conserva naut
  • 2 cepe albe,
  • 7-8 catei de usturoi
  • o conserva de file de ansoa cu capere
  • 2 lingurite pasta de masline
  • boia dulce,
  • fulgi de ardei iute,
  • curry
  • scortisoara,
  • 4-5 cuisoare,
  • naut,
  • fasole neagra,
  • ienibahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de iepure cu naut si fasole neagra:

Cu o seara inainte de a pregati tocana am pus in apa rece la inmuiat 250 gr fasole neagra pentru a-mi fi mai usor sa o fierb a 2-a zi. De dimineata am pus fasolea inmuiata la fiert pentru ca din ce scria pe ambalaj ii trebuiau cam 2 ore si jumatate sa fiarba…a mea insa a fiert mai repede.

Iepurele l-am transat in bucati mici si l-am pus la marinat pentru cateva ore in vin cu curry,fulgi de ardei iute,scortisoara macinata,ienibahar,4-5 cuisoare.

Dupa ce fasolea s-a fiert am pus intr-o cratita ulei de masline,ceapa si usturoiul tocate marunt si le-am pus la foc pentru a le cali putin,am adaugat apoi boiaua,pasta de masline,fileurile de ansoa si am amestecat,apoi morcovul taiat bucati si la urma bucatile de carne.Am lasat toate acestea putin sa se prajeasca si sa isi imprumute aromele,apoi am adaugat apa cat sa se acopere carnea si am lasat sa fiarba la foc mic verificand din cand in cand si daca apa a mai scazut am mai adaugat apa cat sa fie mereu carnea acoperita. Dupa ce carnea a fost fiarta bine am adaugat fasolea neagra fiarta mai devreme si nautul,am mai lasat sa dea un clocot si am stins focul.

A fost tare buna aceasta tocana plina de arome si o recomand cu drag celor care isi doresc sa o incerce.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iepure cu naut si fasole neagra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de humus cu leurda