Tocana de legume cu carne de porc - Slow Cooker Crock Pot

de merisor in Porc, 30 Iun 2015 | 2334 vizualizari

 

De ce i-am spus tocana de legume cu carne de porc si nu invers?
Pentru ca predomina legumele, sunt in cantitate dubla ca volum fata de carne, carnea este asa, doar pentru gust :))
Am preparat aceasta tocana la Crock Pot si tare multumita am fost de gustul si aromele pastrate in timpul tratamentului termic.
Imi place aceasta oala minune, pun toate ingredientele in ea, setez programul si timpul si plec la ale mele.
Nu amestec, nu adaug ingrediente pe parcurs, nu stau cu grija ca imi da mancarea in foc sau ca se prinde de peretii vasului, aceste griji au disparut.
Si chiar daca pentru prepararea mancarii este necesar un timp indelungat, acest vas nu consuma mult curent, doar cat un bec, deci eu de cand il folosesc nu am sesizat o crestere a facturii de energie electrica.
Il recomand cu drag, mai ales celor care nu au prea mult timp sa stea in bucatarie!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne macra de porc
  • 100 ml ulei de masline
  • 50 gr unt
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina mica
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 3 capatani mici de usturoi
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1 lingura ketchup picant
  • un praf cimbru
  • un praf oregano
  • un praf busuioc
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura sare
  • apa cat sa fie totul acoperit
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu carne de porc - Slow Cooker Crock Pot:

Curatam si spalam bine legumele, apoi le impartim in doua.


Jumatate din legume le taiem in cuburi, sau diverse forme, iar pe cealalta jumatate o maruntim in robot.


Carnea o taiem in cuburi mai micute.


Punem in vasul Crock Pot-ului uleiul si untul, adaugam carnea, presaram sare peste ea, adaugam legumele taiate, presaram condimentele, foile de dafin, apoi adaugam legumele trecute prin robot si ketchupul, mai presaram putina sare si amestecam totul.


Adaugam apa cat sa fie ingredientele acoperite, acoperim vasul cu capacul din dotare, conectam aparatul la sursa de curent si setam modul slow pentru un interval de 4 ore.


Cu 20 de minute inainte de expirarea timpului, eu am ridicat capacul si am incercat daca s-a preparat mancarea, apoi am mai asezonat-o cu condimente si sare si am amestecat usor in vas.


Dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, adaugam in vas patrunjelul tocat.


Servim tocana cu muraturi sau salata.


Este tare gustoasa!

 

TIPS-URI

1

Timpul de preparare al unei mancari mai depinde si de tipul ingredientelor.

2

Daca se constata ca nu s-au preparat suficient in intervalul de timp setat, acesta se mai poate prelungi. La mine s-au preparat bine in cele patru ore setate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu carne de porc - Slow Cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

anca_rm 1

01.07.2015, 15:29

roxana_simona 1

01.07.2015, 18:02

Panacris 1

02.07.2015, 20:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc in crusta de nuci, alune si migdale,