Tocanita de cartofi cu carne de iepure

de Andra_Constantinescu in Iepure, 10 Mar 2016 | 1534 vizualizari

 

Daca iepurasul nu era asa grasut, era perfecta mancarea asta.

 

INGREDIENTE

  • jumatate de iepure;
  • sare;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • 5-6 boabe de piper negru;
  • 3 frunze de busuioc verde;
  • o cracuta de rozmarin verde;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • apa;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o radacina de patrunjel;
  • o tija de apio;
  • jumatate de ardei gras;
  • 1 kg cartofi;
  • putin maghiran uscat;
  • putin busuioc uscat;
  • 3 linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • o foaie de dafin;
  • 2-3 fire de patrunjel verde.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu carne de iepure:

Iepurele se transeaza in 5 bucati, apoi se spala, se da cu sare si se presara cu boia si se pune la fiert in 300 ml apa, cu boabele de piper, busuiocul, rozmarinul si uleiul. Mai tarziu, se mai adauga circa 1 l de apa pentru a fierbe carnea.


Ceapa se curata de foi si se spala.


Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja si se spala.


Tija de apio se spala si se taie in 2-3 bucati mari.


Jumatatea de ardei se curata de seminte si se spala.


Toate aceste legume se pun peste carne, dupa ce aceasta a fiert pe jumatate, si se completeaza cu apa, cat sa acopere totul. Se fierb putin, iar intre timp cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Se adauga, apoi, si acestia impreuna cu putina sare si se mai completeaza cu apa daca este necesar. Se lasa sa fiarba.


Daca vi se pare ca este prea multa grasime lasata de carnea de iepure, aceasta se poate elimina, alegand-o de pe deasupra mancarii cu o lingura.


Spre final, cand toate au fiert, se adauga rosiile pregatite pentru iarna, putin maghiran si busuioc si o foaie de dafin si se mai fierbe mancarea putin. Se opreste apoi focul si se pun 2-3 fire de patrunjel verde (spalat si tocat).


Puteti zdrobi 2-3 cartofi pentru a face mancarea un pic mai groasa.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu carne de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Geanina87 1

10.03.2016, 15:34

mihaelar63 1

10.03.2016, 16:26

Place !!!

Rocsi 1

10.03.2016, 19:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure la tigaie cu legume la gratar