Tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi

de vasimur in Mancaruri de legume, 24 Sep 2018 | 21607 vizualizari

 

Tocmai mi s-a făcut poftă de ciuperci, dar nu eram prea hotărât dacă să fac o ciulama sau o tocăniță. În cele din urmă m-am decis să fac tocăniță. Mâncarea de ciuperci se prepară foarte repede şi este săţioasă, plină de proteine, fără să ai nevoie neapărat de carne. Ciupercile proaspete dau un gust excelent tocăniței, iar usturoiul îi conferă o aromă deosebită. Reţeta este foarte simplă şi are nevoie numai de câteva ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de ciuperci champignon
  • 3 linguri de ulei floarea soarelui
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 ceapă medie
  • sare după gust
  • piper după gust
  • boia de ardei dulce, după gust
  • smântână (opțional)
  • 1-2 crenguţe rozmarin (opțional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi:

Curăţăm ciupercile, apoi le spălăm bine şi le tăiem felii. Spălăm roșia, o curățăm de pieliță și semințe și o tocăm mărunt. Ceapa curățată și spălată, o tocăm mărunt după care o călim în uleiul bine încins. Adăugăm ciupercile peste care presărăm puţină sare și amestecăm până când lasă zeamă. Acoperim vasul cu un capac şi lăsăm să fiarbă în suc propriu, la foc mic, amestecând din când în când. După cca. 10-15 minute, adaugă pulpa de roșie, usturoiul tocat mărunt (sau pisat) şi pătrunjelul verde, tocat, Mai lăsăm pe foc până ce scade complet zeama de la ciuperci, după care oprim focul și condimentăm cu sare, piper și boia, după gust.

Servim tocănița cu mămăliguță caldă!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Puteți servi tocănița și cu pâine albă sau neagră, prăjită dacă doriți.

2

Puteți servi tocănița și cu puțină smâmtână, dar atunci nu mai este de post.

3

Puteți folosi ulei de măsline în loc de ulei de floarea soarelui.

4

Dacă vă place, puteți să puneți şi 1-2 crenguţe de rozmarin, la tocăniță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu ardei grasi