Tocanita de pui ca la mama acasa

de RuxyRux in Pui, 9 Feb 2011 | 45066 vizualizari

 

Este printre primele mancaruri pe care am invatat sa le fac de la mama...si e atat de simpla, insa totodata atat de delicioasa ca te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti mari de pui
  • 6 cepe potrivite
  • 2 ardei capia rosii
  • 3 rosii
  • o lingurita boia dulce
  • sare dupa gust
  • piper
  • o lingurita zahar
  • patrunjel decor
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri bulion rosii(  de preferat facut in casa)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui ca la mama acasa:

Pieptul in taiem in bucatele.

Ceapa o tocam marunt. Tocam fasiute ardeiul, taiem in bucati rosiile.

Incingem putin uleiul in cratita, adaugam ceapa si o lasam doua trei minute sa se inmoaie, adaugam si doua trei linguri de apa. Punem ardeiul, rosiile si pieptul de pui. Mai lasam cinci minute acoperit, apoi adaugam apa sa acopere si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand este aproape gata puiul( cam dupa 40-45 de minute), punem bulionul, sarea, piperul, zaharul, boiaua si potrivim gustul. Mai lasam sa fiarba la foc mic si cand puiul este facut si zeama a scazut suficient astfel incat mancarea sa aiba un sos bun oprim focul si servim cu mamaliguta si ardei iute( desigur daca suntem amatori). Decoram cu patrunjel verde. Aceasta mancare este o incantare...aromata si atat de gustoasa...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (79)

Bya Ralu 1

21.08.2012, 10:48

excelenta

babi5 1

24.09.2013, 22:11

una tare

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 10:30

Foarte buna tocanita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu pui