Tocanita din aripioare de pui

de babi5 in Pui, 15 Noi 2013 | 7264 vizualizari

 

Daca am facut cus cusul, neaparat am preparat si o tocanita. Buna tare! Nu ma credeti?? Pe vazute si incercate...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de aripi de pui
  • 4 cepe mari
  • 5 ardei grasi galbeni (mai micuti am folosit eu )
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • frunze patrunjel
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri faina
  • foaie de dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din aripioare de pui:

Am curatat ceapa si ardeiul, apoi le-am tocat marunt. Intr-o cratita am pus uleiul, am adaugat ceapa si ardeiul, am lasat putin sa se caleasca pana ceapa a devenit putin aurie, apoi am adaugat boiaua si aripioarele curatate si spalate bine in prealabil. Am lasat 10 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa si ardeiul, apoi am adaugat apa fierbinte atat cat sa treaca peste carne. Am potrivit de sare, vegeta si piper, am adaugat si foaia de dafin si am lasat la foc mic sa fiarba. cand este aproape gata de fiert zdrobim usturoiul cu o presa de usturoi cu ochiuri mici intr-un castronel , unde adaugam si cele trei linguri de faina. Dizolvam cu putina apa atat cat sa poata fi turnat cu usurinta peste tocanita. In momentul cand turnam amestecam incontinuu sa nu faca cocoloase. Mai lasam 5 minute sa dea citeva clocote, dam la o parte si asezonam cu patrunjel verde.


Tocanita este gata pentru a fi servita. Pofta sa aveti! ca de buna este buna... yamiiiii..

 

TIPS-URI

1

Langa tocanita putem pune ca si garnitura: mamaliguta, cartofi natur, piure, paste. Eu am facut cus-cus

2

Ultimile doua poze le-am adaugat ulterior, le-am uitat scuzati

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din aripioare de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

babi5 1

16.11.2013, 06:57

Rocsi multumesc

Ligia Bxl 1

16.11.2013, 11:47

bunaaa

babi5 1

17.11.2013, 11:55

comanligia multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu galuste din cartofi