Tochitura din carne de porc, pui si carnati

de Panacris in Slow Cooking, 1 Iun 2016 | 708 vizualizari

 

 ”De ce "Weekend cu spor" ? Pentru ca eu, ca si alte gospodine, cred, simtim ca sambata si duminica, in cele doua zile libere, avem un spor mai mare la gatit, la scris pe blog, la stat prin bucatarie si incercat tot felul de bunatati si retete noi....” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea ;) Luna aceasta gazda a fost minunata de Sidonia Tonceanu cu al său blog, plin de rețete, exact pe gustul Zmeilor ;) Ne-a lăsat o gamă variată de rețete pentru provocare ;) http://sidyskitchen.blogspot.ro/p/cuprins_96.html Așa că o primă rețetă a fost tochitura ;) Dap, eu am adaptat-o la ce am avut în congelator/frigider/cămară ;) și a ieșit ceva tare bunnnn și sățios;)
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Usturoi verde 3-4 fire,
  • Praz ½ tijă albă,
  • pulpă de porc cca. 500 g,
  • piept de pui cca. 250 g,
  • cârnați afumați cca. 500 g,
  • sare de mare aromatizată cu cimbru 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • foi de dafin 2 bucăți,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • zacuscă cu ciuperci a la Panacris 1 borcan, cca. 400 g,
  • vin alb demisec cca. 300 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura din carne de porc, pui si carnati:

Carnea de porc și cea de pui, se spală apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, CrockPot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de carne și cârnați, se adaugă prazul rondele, ardeiul, ceapa și usturoiul verde tocat mărunt, se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la foc mic în cuptor, la HIGH la CrockPot.


După cele 60 de minute se adaugă vinul și zacusca, și se mai lasă la gătit, tot la programul HIGH, cca. 30 de minute la gătit.


Tochitura se servește fierbinte cu mămăligă, ou și brânză rasă de oi.


Noi am optat pentru varianta de primăvară, cartofi noi cu mărar și salată de varză nouă;)



Spor și pofă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura din carne de porc, pui si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

COMENTARII (16)

AndrutzaP 1

02.06.2016, 09:29

Bunnn

Gherca Daniela 1

02.06.2016, 12:08

foarte buna!

Catalina L 1

04.06.2016, 19:55

excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars