Tochitura din carne de porc, pui si carnati, la slow cooker Crock-Pot

de Panacris in Slow Cooker, 1 Iun 2016 | 6906 vizualizari

 

 ”De ce "Weekend cu spor" ? Pentru ca eu, ca si alte gospodine, cred, simtim ca sambata si duminica, in cele doua zile libere, avem un spor mai mare la gatit, la scris pe blog, la stat prin bucatarie si incercat tot felul de bunatati si retete noi....” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea ;) Luna aceasta gazda a fost minunata de Sidonia Tonceanu cu al său blog, plin de rețete, exact pe gustul Zmeilor ;) Ne-a lăsat o gamă variată de rețete pentru provocare ;) http://sidyskitchen.blogspot.ro/p/cuprins_96.html Așa că o primă rețetă a fost tochitura ;) Dap, eu am adaptat-o la ce am avut în congelator/frigider/cămară ;) și a ieșit ceva tare bunnnn și sățios;)
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Usturoi verde 3-4 fire,
  • Praz ½ tijă albă,
  • pulpă de porc cca. 500 g,
  • piept de pui cca. 250 g,
  • cârnați afumați cca. 500 g,
  • sare de mare aromatizată cu cimbru 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • foi de dafin 2 bucăți,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • zacuscă cu ciuperci a la Panacris 1 borcan, cca. 400 g,
  • vin alb demisec cca. 300 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura din carne de porc, pui si carnati, la slow cooker Crock-Pot:

Carnea de porc și cea de pui, se spală apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de carne și cârnați, se adaugă prazul rondele, ardeiul, ceapa și usturoiul verde tocat mărunt, se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la foc mic în cuptor, pe HIGH la slow cooker-ul Crock-Pot.

După cele 60 de minute se adaugă vinul și zacusca, și se mai lasă la gătit, tot la programul HIGH, cca. 30 de minute la gătit.

Tochitura se servește fierbinte cu mămăligă, ou și brânză rasă de oi.

Noi am optat pentru varianta de primăvară, cartofi noi cu mărar și salată de varză nouă;)

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura din carne de porc, pui si carnati, la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L