Tort ''3 Motive''

de epurasha2bb in Torturi, 24 Mai 2010 | 6443 vizualizari

 

pentru ca l-am facut din 3 motive: ziua de nume a sotului C-tin , ziua de nume a mezinei Elena si implinirea a 5 ani de casatorie .

 

INGREDIENTE

  • 2 blaturi de cacao
  • 1 ciocolata cu caramel
  • 1 ciocolata Katy cu trufe
  • 2 ciocolate negre 85% cacao
  • 2 cutii crema mascarpone
  • 1 cutie mica frisca lichida Hulala
  • 1 cutie praline caffe latte
  • 1 ceascuta  lapte
  • 1 cubulet de  unt  nesarat
  • miezul de la 10 nuci
  • sirop de zmeura pt.insiropat blaturile
  • 2 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''3 Motive'':

Se insiropeaza 2 discuri de blat de tort cu cacao cu sirop de zmeura.


Intre ele se pune un film de crema de ciocolata tip glazura, facuta din 1/2 ciocolata cu trufe si o ciocolata neagra intreaga topite la bain marie impreuna cu putin lapte, unt, zahar si la sfarsit se adauga miezul de nuca macinat nu foarte marunt.


Peste al doilea blat se aseaza crema facuta din frisca batuta cu crema mascarpone si in care adaugam restul de ciocolata cu trufe tocata cubulte mici cu cutitul.Lasam la rece o jumatate de ora.


Pregatim glazura finala topind la bain marie ciocolata cu caramel impreuna cu ciocolata neagra.Luam cu lingura si punem intr-o punga sau un pos de ornat si facem zig zaguri creand un fel de dantela de ciocolata cu ochiuri mari.Apoi dam larece o ora si in final asezam pralinele deasupra.Se serveste adoua zi dupa ce astat la rece peste noapte.


Unul dintre muafiri mi l-a laudat un sfert de ora dupa ce a luat prima lingurita.Va recomand cu incredere acest tort care mie mi s-a parut dintre cele mai bune ce am facut vreodata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''3 Motive''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

epurasha2bb 1

26.05.2010, 21:46

mersi susu, si mie imi placmult torturile tale! eu de curand am inceput sa factrturi inainte le comandam dar vad ca imi ies tot mai bine iar de asta am fost perfect multumita asa ca incearca-l cu incredere si u uita secretul e sa stea o zi sau o noapte la frigider

monike 1

21.09.2011, 10:01

Iti spun si aici "LA MULTI ANI!" caci este tortul cu care m-ai cucerit

epurasha2bb 1

24.01.2013, 19:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba taraneasca de purcel
  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ciupercute si sos tomat

de RODIMUR 7

ieri la 13:00

Varza fiarta la Crock-Pot

de Bunica 7

ieri la 10:03

 Corndog

pe 29.05 la 21:24

Sparanghel cu bacon și cartofi wedges

de Meea 4

pe 29.05 la 18:50

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata