Tort Amandina

de pana_luminita in Torturi, 24 Dec 2010 | 8692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 250 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 3 ling cacao
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • 10 oua
  • CREMA:
  • 4 oua
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri amidon
  • margarina 250 gr
  • esenta de rom
  • 6 linguri de zahar
  • 250 ml lapte
  • SIROP:
  • 1 lamaie
  • 5 linguri de zahar
  • 250 ml apa
  • DECOR:
  • ciocolata rasa

 

Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul si plicurile de zahar vanilat . Amestecam cele doua compoziti impreuna cu faina.


Intr-o tava tapetata cu hartie pt copt adaugam compozitia si o introducem la cuptor


CREMA: Intr-o cratita adaugam cele 4 oua, esenta de rom,zaharul ,amidonul si cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena , lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam margarina .


SIROP: Intr-o cratita la foc mic punem apa , zaharul si zeama de la o lamaie


DECOR: razuim ciocolata cu lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ligia Bxl 1

13.10.2011, 11:42

mmmm ce e aiiici

ralu_ca 1

04.10.2013, 21:06

babi5 1

06.10.2013, 16:28

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

9915 puncte

katty

4891 puncte

Rocsi

4318 puncte

mihaelar63

3090 puncte

mirela0911

2581 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu mac
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure si crema mascarpone