Tort aniversar

de ana in Torturi, 2 Sep 2010 | 7487 vizualizari

 

Il postez cu mare intarziere....timpul acesta ne preseaza.Este tortul pregatit pentru aniversarea mea si a fetelor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru tortul de capsuni:
  • Blat:
  • 4 oua 
  • 90 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 120 gr zahar
  • Pentru crema
  • 250 ml frisca
  • 300 gr capsuni
  • 1,1/2 plicuri gelatina
  • Sirop:
  • 200 gr miere
  • 300 ml apa
  • Pentru tortul de ciocolata:
  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 180 gr zahar
  • 200 gr visine
  • Pentru sirop:
  • zeama de la compotul de visine.
  • Pentru crema:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 60 gr cacao
  • 200 gr unt.
  • Decor:
  • 500 ml frisca
  • 100 gr visine
  • Pentru bezele:
  • 1 albus 
  • 3 linguri de zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Tortul de capsuni l-am pregatit intr-o forma mai micuta.



Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao .


Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).


Crema :


Capsunile le taiem cubulete .Frisca o batem spuma .Separat in 50 ml de apa inmuiem gelatina si o dam 2 secunde la microunde ,nu mai mult sa nu fiarba. Incorporam capsunile cu frisca apoi gelatina si o dam la rece pana incepe sa se lege.


Pregatim siropul:Clocotim apa o dam deoparte si adaugam mierea amestecand pana se dizolva.


Blatul il taiem in 3 discuri si le insiropam ,apoi intindem intre ele crema.


Tortul de ciocolata:


Blatul:


Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao . Coacem la foc mediu. Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).


Crema:


Intr-o cratita punem ciocolata si galbenusurile la abur si amestecam energic pana se topeste ciocolata.Apoi o dam sa se raceasca foarte bine


Separat untul il frecam cu zaharul si il incorporam in crema de mai sus.Apoi adaugam bucatele de visine.(merg si intregi daca sunt mai mici,fara sambure binenteles)


Blatul il taiem in 3 si il insiropam.Asamblam si dam la rece .


Dupa ce ambele torturi s-au inchegat bine ,le asamblam si pe ele.


In blatul cel mare am infipt circular bete de frigarui taiate (dupa ce am masurat ce distanta las)Apoi am pus tortul de capsuni care era asamblat pe un carton rezistent.


Am ornat cu frisca ,bezele si visine.Nu mi-a iesit foarte bine ...ca le-am lasat pe toate in ultima clipa si graba strica treaba.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

ana 1

10.09.2010, 11:34

Miha multumesc frumos@Rocsi ,Ionix multumesc din suflet!

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:08

frumos

CretuValentina 1

05.06.2019, 09:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole boabe
  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata pana la moarte