Tort aniversar 55 "Tiramisu"

de Teo in Torturi, 17 Mar 2013 | 1453 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 1 fiola vanilie
  • 2 linguri coniac
  • 500 ml cafea dulce
  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 500 ml frisca (300 pt crema+200 pt ornat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar 55 "Tiramisu":

Pregatim mai intai cafeaua si o lasam la racit. Batem galbenusruile cu zaharul pana se albesc; adaugam cutia cu mascarpone, amestecam cu vanilia, coniacul, albusurile batute bine si cele 300 g frisca batuta.


Intr-o tava mai inalta asezam un strat de piscoturi inmuiate usor in cafea in care am adaugat o lingura de coniac. Peste piscoturi am asezat un strat de crema, apoi din nou un strat de piscoturi, iar strat de crema si ultimul strat de piscoturi.


Imbracam tortul cu restul de crema. Batem cele 200 ml frisca cu care decoram tortul dupa imaginatia de moment.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar 55 "Tiramisu"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (22)

Teo 1

05.04.2013, 21:47

Multumesc de vizita ,Gabriela!

Corinuta 1

27.09.2013, 10:59

diana_k 1

24.10.2013, 08:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!