Desert tort aniversar

de Moni_alex in Torturi, 19 Aug 2018 | 3621 vizualizari

 

M-a rugat o colega sa-i fac un tort de ziua ei, sa fie mai racoritor si deosebit.
Am ales combinatia de crema de lapte, jeleu de visine si glazura de ciocolata alba si neagra.
Le-a placut foarte mult colegilor.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 10 linguri cu varf nuca macinata
  • 2 linguri amidon alimentar

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri amidon alimentar
  • Un plic extract de vanilie
  • 250 g zahar
  • 250 g unt cu grasime 80%

Jeleu de visine:

  • 300 g visine proaspete fara samburi
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura rasa gelatina granule

Glazura:

  • 300 g ciocolata alba
  • 5-6 linguri smantana pentru frisca
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort aniversar:

Pentru foi albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se dizolva complet si rezulta o bezea tare.
Se adauga in 2-3 reprize nuca si amidonul si se amesteca usor cu o lingura de lemn sau o spatula pana se incorporeaza bine.
Compozitia se imparte in doua parti. Jumatate din compozite se pune intr-o tava cu dimensiuni 20x30 cm tapetata cu hartie de copt si se niveleaza bine.
Se da la cuptorul preincalzit, la 150 grade C si se coace la foc mic. Se coace aproximativ 45 de minute pana se rumeneste usor deasupra. Se scoate din cuptor, se lasa se se raceasca si apoi se indeparteaza hartia de copt.
Procedam la fel si cu a doua foaie de tort.
Pentru crema, se pun pe foc 400 ml lapte cu zaharul, restul de lapte se amesteca bine cu amidonul.
Cand fierbe laptele, se adauga amidonul si se amesteca in continuu pana se ingroasa compozitia. Apoi se da la o parte si se adauga extractul de vanilie si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit crema, se adauga untul moale ( frecat in prealabil) si se mixeaza pana se incorporeaza bine si se obtine o crerma untoasa.

Jeleul de visine: visinele, 200 ml apa si zaharul se pun pe foc. Restul de 50 ml apa se amesteca cu amidonul si se adauga peste compozitia de pe foc cand aceasta fierbe.Se lasa pe foc pana se ingroasa.

Gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece.

Dupa ce s-a racit jeleul la temperatura camerei, se adauga gelatina in compozitie si se amesteca pana se dizolva.

Asamblare tort:

Pe prima foaie se pune jumatate din crema apoi se introduce in frigider circa 30 minute.
Dupa ce se intareste crema se toarna jeleul de visine caldut deasupra cremei, se da la rece si dupa ce s-a intarit jeleul se pune cealalata jumatate de crema, apoi a doua foaie de bezea.
Tortul se lasa la frigider aproximativ o ora.
Pentru glazura, ciocolata alba rupta bucatele mici impreuna cu smantana pentru frisca si uleiul se pun pe foc si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna glazura peste prajitura.
Am topit si ciocolata neagra si am ornat jumatate de tort, facand un grilaj.
Am ornat cu visine proaspete, glazurate cu putina ciocolata neagra.

Pofta buna!
      

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Opera