Tort aniversar "Scooby" 1

de mirela0911 in Torturi, 6 Feb 2011 | 2132 vizualizari

 

Pe 7 februarie baiatul meu implineste 6 ani, iar sambata anuntandu-se socrii, a trebuit sa fac rapid un tort partea I. Va urma si partea a II-a.

 

INGREDIENTE

Pt.blat: 
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lg apa
Pt.crema:
  • 150 ml smantana pt. frisca
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf pt. prajituri de caramel Dr.oetker
  • 2 lg zahar pudra
  • visine din compot
  • 250 ml smantana pt.frisca pt. ornat
  • 2 lg zahar pudra
Pt.insiropat: sucul de la compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar "Scooby" 1:

Se separa ouale, se bat albusurile bine cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul, batand bine dupa fiecare lg, se pune apa, galbenusurile unul cate unul, apoi faina cernuta cu praful de copt tot pe rand, mestecand usor sa nu se lase compozitia.


Se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se coace. Se face testul cu scobitoarea. Cand e gata se lasa la racit dupa care se taie in doua pe orizontala.


Smantana pt. frisca (150 ml), laptele si praful pt.crema se pun intr-un vas si se mixeaza la inceput la viteza mica iar apoi la viteza mare, pana se intareste.


Prima foaie de blat se pune pe un platou, se stropeste cu zeama de la compot, dupa care se pune crema obtinuta lasand putin si pt. decor. Deasupra cremei se pun visinele fara samburi (din compot) si scurse de zeama. Se pune celalalt blat, se stropeste si acesta cu zeama din compot si se orneaza cu frisca si visine, dupa preferinte.


Din crema ce am pastrat-o l-am desenat pe Scooby cum am stiut mai bine, avand CTC-ul langa mine: -Mami si aici pune o pata!; -Mami vezi ca aici nu-i bine!.....etc., etc....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar "Scooby" 1" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

lia maria 1

07.02.2011, 14:40

La multi ani ! puiutului mic si scump

mirela0911 1

07.02.2011, 21:55

Va multumesc tuturor

adry88 1

04.07.2011, 17:00

superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie