Tort Bradul de Craciun

de Bunica in Torturi, 6 Dec 2009 | 14848 vizualizari

 

Un tort pentru masa de Craciun

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • Crema
  • 5 oua
  • 200g. zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 150 g. nuca macinata
  • 200 g. unt
  • Sirop:
  • 200 g. zahar
  • 250 ml. apa
  • arome
  • Glazura:
  • 200 ml. frisca lichida,
  • 2 linguri zahar farin
  • 1 zahar vanilat
  • colorant alimentar
  • ornamente pentru prajituri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Bradul de Craciun:

Blatul:


Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu zaharul pana stau pe tel, se adauga galbenusurile mixand in continuare. Se adauga faina amestecand usor cu lingura de jos in sus, apoi nuca si aromele.


Blatul se pune intr-o tava ( 25/ 35) tapetata cu hartie de copt unsa si se introduce in cuptor. Pentru a vedea cand este copt facem testul cu scobitoarea.


Cand este copt il scoatem din cuptor si-l lasam la racit


Siropul :


Cat se coace blatul se face siropul din: 250 ml. apa , 200 g. zahar si se lasa sa se raceasca.


Crema:


Intr-o cratita mica se amesteca zaharul cu cacao,apoi se adauga ouale.


Se pune pe foc la bain-marie si se fierbe pana se ingroasa (sa ramana o dunga cand dai cu lingura)si se lasa la racit. Separat se freaca untul spuma si se amesteca , cu crema si nuca.


Dupa ce s-a racit blatul se taie sub forma unui brad.(eu am facut un sablon).


Se taie blatul in doua parti.


Se pune prima parte pe platou, se insiropeaza, se pune un strat de crema, al doilea blat, sirop. Apoi se orneaza.


Am facu frisca si am colorat-o cu colorant alimentar. Am pus frisca intr-o punga (pentru congelator taiata la un colt) si am ornat bradutul. L-am impodobit cu diferite ornamente.


 

TIPS-URI

1

Frisca lichida se intareste foarte repede. Deci atentie marita !

2

Am preferat sa pun frisca in punga fiind cu colorant.

3

La blat lingurile de faina se pun rase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Bradul de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

rivka 1

07.12.2009, 16:50

da chiar ce ideea buna, se poate renunta si la colorant si orna cu frisca (zapada) sau cocos...ca sunt si brazi albi...de plastic normal...

Bunica 1

07.12.2009, 20:56

Ornamentele sunt la alegere.Eu pun si nuca in blatul de tort. Asa am invatat eu de la mama mea.

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se curata legumele coapte
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă