Tort Brazilian

de cec in Torturi, 19 Noi 2010 | 4144 vizualizari

 

E o reteta absolut delicioasa (postata de KikenHana pe culinar.ro) destul de usor de facut, iar combinatia banane+ciocolata e geniala.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 70gr faina
  • 20gr cacao
  • 80gr zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 esenta vanilie
  • o tava rotunda 24 cm
  • Pentru umplutura (spuma de ciocolata si banane caramelizate):
  • 200gr ciocolata amaruie
  • 300ml smantana dulce (frisca)
  • 3 banane
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri apa
  • Pentru insiroparea blatului:
  • puteti face un sirop de zahar sau sa folositi sirop din compot
  • Pentru glazura:
  • reteta originala avea:
  • 15 lg zahar
  • 100gr ciocolata amaruie
  • 100ml smantana dulce (frisca),
  • dar eu am folosit:
  • 5 lg cacao
  • 100g frisca
  • 120g apa
  • 5g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Brazilian:

Preparati blatul:


Puneti ouale cu zaharul intr-un vas si bateti cu mixerul la viteza mare 5-7 minute, pana cand compozitia devine albicioasa, se ridica si e spumoasa. Amestecati intr-un alt vas faina cu cacaua, si turnati apoi treptat peste compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura pana compozitia devine omogena. Turnati apoi uleiul si esenta de vanilie si amestecati usor sa se incorporeze. Turnati aluatul in tava tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Coaceti pentru 20-25 minute. Cand e gata scoateti blatul si lasa-ti-l la racit, iar apoi taia-ti-l in doua.


Preparati umplutura:


Taiati bananele pe lung, iar apoi feliati-le. Intr-o cratita puneti cele 2 linguri de zahar cu cele 3 linguri de apa si puneti pe foc mic, amestecand din cand in cand pana cand zaharul s-a dizolvat, iar siropul incepe sa-şi schimbe usor culoarea.Puneti bananele in cratita si amestecati usor. Lasa-ti-le 3-4 minute, intorcandu-le cu grija din cand in cand. Lasa-ti-le apoi sa se raceasca. Bateti frisca (300 ml) si lasa-ti-o deoparte. La bain-marin topiti ciocolata (200gr), iar cand e gata, luati cratita de pe aburi si incorporati frisca batuta. Puneti marginea tortierei pe o farfurie si puneti primul brat, insiropa-ti-l, iar apoi turnati deasupra jumatate din spuma de ciocolata si puneti deasupra bananele caramelizate, peste care turnati restul de spuma si asezati al doilea blat, pe care apoi il insiropati. Dati la frigider pana preparati glazura.


Pregatiti glazura:


amestecati zahaul cu cacaua, apoi adaugati frisca lichida si apa

Pune-ti pe foc mestecand mereu pana ce incepe sa fiarba bine dupa care lasati sa fiarba 5-10 minute amestecand in continuare,strecurati sa nu ramana cocoloase de cacao, lasati sa se racoreasca si adaugati gelatina muiata in apa, amestecati bine.


Eu am folosit pt ornare trandafiri facuti din ciocolata plastica

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Brazilian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

cec 1

09.12.2010, 07:40

da, a fost ffff bun
din pacate nu, dar daca repet reteta te anunt

elena1988 1

12.01.2011, 14:10

cec 1

16.01.2011, 07:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Focaccia cu masline

pe 14.09 la 15:44

Prajiturele whoopie

pe 14.09 la 15:29

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nutella