Tort Brazilian

de cec in Torturi, 19 Noi 2010 | 7524 vizualizari

 

E o reteta absolut delicioasa (postata de KikenHana pe culinar.ro) destul de usor de facut, iar combinatia banane+ciocolata e geniala.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 70gr faina
  • 20gr cacao
  • 80gr zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 esenta vanilie
  • o tava rotunda 24 cm
  • Pentru umplutura (spuma de ciocolata si banane caramelizate):
  • 200gr ciocolata amaruie
  • 300ml smantana dulce (frisca)
  • 3 banane
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri apa
  • Pentru insiroparea blatului:
  • puteti face un sirop de zahar sau sa folositi sirop din compot
  • Pentru glazura:
  • reteta originala avea:
  • 15 lg zahar
  • 100gr ciocolata amaruie
  • 100ml smantana dulce (frisca),
  • dar eu am folosit:
  • 5 lg cacao
  • 100g frisca
  • 120g apa
  • 5g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Brazilian:

Preparati blatul:

Puneti ouale cu zaharul intr-un vas si bateti cu mixerul la viteza mare 5-7 minute, pana cand compozitia devine albicioasa, se ridica si e spumoasa. Amestecati intr-un alt vas faina cu cacaua, si turnati apoi treptat peste compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura pana compozitia devine omogena. Turnati apoi uleiul si esenta de vanilie si amestecati usor sa se incorporeze. Turnati aluatul in tava tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Coaceti pentru 20-25 minute. Cand e gata scoateti blatul si lasa-ti-l la racit, iar apoi taia-ti-l in doua.

Preparati umplutura:

Taiati bananele pe lung, iar apoi feliati-le. Intr-o cratita puneti cele 2 linguri de zahar cu cele 3 linguri de apa si puneti pe foc mic, amestecand din cand in cand pana cand zaharul s-a dizolvat, iar siropul incepe sa-şi schimbe usor culoarea.Puneti bananele in cratita si amestecati usor. Lasa-ti-le 3-4 minute, intorcandu-le cu grija din cand in cand. Lasa-ti-le apoi sa se raceasca. Bateti frisca (300 ml) si lasa-ti-o deoparte. La bain-marin topiti ciocolata (200gr), iar cand e gata, luati cratita de pe aburi si incorporati frisca batuta. Puneti marginea tortierei pe o farfurie si puneti primul brat, insiropa-ti-l, iar apoi turnati deasupra jumatate din spuma de ciocolata si puneti deasupra bananele caramelizate, peste care turnati restul de spuma si asezati al doilea blat, pe care apoi il insiropati. Dati la frigider pana preparati glazura.

Pregatiti glazura:

amestecati zahaul cu cacaua, apoi adaugati frisca lichida si apa
Pune-ti pe foc mestecand mereu pana ce incepe sa fiarba bine dupa care lasati sa fiarba 5-10 minute amestecand in continuare,strecurati sa nu ramana cocoloase de cacao, lasati sa se racoreasca si adaugati gelatina muiata in apa, amestecati bine.

Eu am folosit pt ornare trandafiri facuti din ciocolata plastica

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Brazilian" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea si mascarpone