Tort cadou ( Tiramisu )

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 10 Mar 2011 | 4062 vizualizari

 

am facut acest tort pentru un prieten de-al nostru care ieri si-a sarbatorit ziua de nastere, a fost delicios...n-am poza cu sectiunea, chiar daca am fost si eu acolo, mi-a fost rusine sa ma apuc de pozat de fata cu toata lumea :)):))
reteta o am de la sora mea, iar ea de la cineva care lucreaza la un renumit restaurant in rm valcea.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 6 linduri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 6 linguri de apa
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • pentru crema tiramisu:
  • 4 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 400 g smantana
  • 2 plicuri de spuma pentru frisca
  • pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 1 lingura de cafea
  • 2 linguri zahar
  • 2 esente rom
  • pentru glazura:
  • o ciocolata cu lapte
  • 100 g margarina/unt
  • 100 ml apa
  • o lingura cacao
  • o lingura zahar
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cadou ( Tiramisu ):

Pregatim blatul separand albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apa, uleiul, faina si praful de copt. Tapetam o forma de copt cu faina si punem compozitia rezultata in ea, dam la cuptorul preincalzit cca. 15 minute.



Pregatim siropul:


Punem toate ingredientele intr-un ibric, lasam sa dea un clocot si dam la racit.



Pregatim crema:


Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam smantana si omogenizam bine compozitia.

Separat mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam praful de frisca, omogenizam compozitia. Amestecam ambele compozitii si dam 10 minute la rece. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, il insiropam si punem crema, blat, crema.


Pregatim glazura:


Punem ciocolata rupta bucatele intr-un ibric impreuna cu apa, cacaoa, zaharul si margarina/unt si lasam pana se omogenizeaza compozitia.


Separat pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet.


Dupa ce s-a racit glazura turnam in fir subtire gelatina si amestecam bine.


Dam 5-10 minute la rece.


Imbracam tortul cu aceasta glazura si ornam cu trandairi din fondant si bomboane de ciocolata.



P.S Glazura am facut-o la nimereala, am vrut initial sa fac glazura oglinda, dar n-am avut frisca, asa ca am improvizat si a iesit o super glazura, cei de la masa au crezut ca e serbet :)):))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cadou ( Tiramisu )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

11.03.2011, 09:11

Dana Cristea - pusikmea 1

12.03.2011, 13:21

multumesc fetelor

adry88 1

09.06.2011, 15:45

superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu visine