Tort cadou ( Tiramisu )

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 10 Mar 2011 | 3847 vizualizari

 

am facut acest tort pentru un prieten de-al nostru care ieri si-a sarbatorit ziua de nastere, a fost delicios...n-am poza cu sectiunea, chiar daca am fost si eu acolo, mi-a fost rusine sa ma apuc de pozat de fata cu toata lumea :)):))
reteta o am de la sora mea, iar ea de la cineva care lucreaza la un renumit restaurant in rm valcea.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 6 linduri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 6 linguri de apa
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • pentru crema tiramisu:
  • 4 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 400 g smantana
  • 2 plicuri de spuma pentru frisca
  • pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 1 lingura de cafea
  • 2 linguri zahar
  • 2 esente rom
  • pentru glazura:
  • o ciocolata cu lapte
  • 100 g margarina/unt
  • 100 ml apa
  • o lingura cacao
  • o lingura zahar
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cadou ( Tiramisu ):

Pregatim blatul separand albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apa, uleiul, faina si praful de copt. Tapetam o forma de copt cu faina si punem compozitia rezultata in ea, dam la cuptorul preincalzit cca. 15 minute.

Pregatim siropul:

Punem toate ingredientele intr-un ibric, lasam sa dea un clocot si dam la racit.

Pregatim crema:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam smantana si omogenizam bine compozitia.
Separat mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam praful de frisca, omogenizam compozitia. Amestecam ambele compozitii si dam 10 minute la rece. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, il insiropam si punem crema, blat, crema.

Pregatim glazura:

Punem ciocolata rupta bucatele intr-un ibric impreuna cu apa, cacaoa, zaharul si margarina/unt si lasam pana se omogenizeaza compozitia.

Separat pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet.

Dupa ce s-a racit glazura turnam in fir subtire gelatina si amestecam bine.

Dam 5-10 minute la rece.

Imbracam tortul cu aceasta glazura si ornam cu trandairi din fondant si bomboane de ciocolata.

 

P.S Glazura am facut-o la nimereala, am vrut initial sa fac glazura oglinda, dar n-am avut frisca, asa ca am improvizat si a iesit o super glazura, cei de la masa au crezut ca e serbet :)):))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cadou ( Tiramisu )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cadou ( Tiramisu )-0
Tort cadou ( Tiramisu )-1
Tort cadou ( Tiramisu )-2
Tort cadou ( Tiramisu )-3
Tort cadou ( Tiramisu )-4
Tort cadou ( Tiramisu )-5

COMENTARII (15)

mamaieelena

mamaieelena 1

11.03.2011, 09:11

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

12.03.2011, 13:21

multumesc fetelor

adry88

adry88 1

09.06.2011, 15:45

superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!