Tort ciocolatos

de ianculubita in Torturi, 2 Mai 2013 | 2301 vizualizari

 

Reteta este a Nigellei Lawson
Este foarte usor de facut si gustos,spre incantarea copiilor,cu multa ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 250 g ciocolata neagra
  • 125 g unt moale
  • 6 oua
  • 175 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 125 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

Untul si ciocolata neagra le topim pe baie de aburi apoi la dam sa se raceasca. Intr-un vas batem 2 oua intregi si 4 galbenusuri cu jumatate din cantitatea de zahar si vanilie. Incorporam apoi usor cate putin ciocolata racita, apoi albusurile batute spuma cu restul de zahar. Rasturnam in forma mica de tort tapetata cu hartie si lasam la foc mic 40-50 minute.


Pentru crema topim ciocolata, o lasam sa se raceasca, apoi o amestecam cu frisca, batem in continuare si adaugam si vanilia


Blatul dupa ce s-a racit, mijlocul s-a lasat si a format un crater; acolo punem crema iar deasupra ornam cu oua de ciocolata

 

TIPS-URI

1

nu se taie tortul decat dupa ce s-a racit foarte bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

02.05.2013, 20:52

As vrea o feliuta!

ianculubita 1

03.05.2013, 06:51

Aurelia 07_07 1

03.05.2013, 08:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort "Foret Noire"