Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina

de Tabita _ in Torturi, 26 Apr 2013 | 5107 vizualizari

 

Un tort absolut delicios.
Am folosit o tava de 22 cm diametrul. Pentru un tort mai mare se dubleaza cantitatile.
Reteta e de la Xandrinne, insa eu am inlocuit nucile cu alune.
Daca va place, sa-mi spuneti.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 130 g alune macinate
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 4 oua
  • 1,5 - 2 linguri cacao
  • 1/2 esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • frisca
  • fructe
  • ciocolata rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina:

Alunele, zaharul si apa se pun intr-o cratita. Se pune cratita pe foc la Bain Marie (se pune cratita, care nu atinge apa, intr-o oala mai mare cu apa) si se amesteca pana se topeste zaharul. Se lasa sa se racoreasca.

In compozitia rece se amesteca galbenusurile, vanilia si cacaua. Separat se bat spuma albusurile (eventual cu o lingura de zahar, luata din cantitatea totala), apoi se incorporeaza usor, amestecand de jos in sus, in compozitia cu alune.

Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace la foc mic, 150°C, cca o ora. Se face testul scobitorii.

Se scoate blatul, cu grija, dupa ce s-a racit pe un platou si se orneaza. Eu am ornat cu frisca, ciocolata rasa si fructe de padure.

TIPS-URI

1

Ouale se fie la temperatura camerei.

2

Se decoreaza dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Tort in straturi cu jeleu de visine