Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina

de - TABITA - in Torturi, 26 Apr 2013 | 3396 vizualizari

 

Un tort absolut delicios.
Am folosit o tava de 22 cm diametrul. Pentru un tort mai mare se dubleaza cantitatile.
Reteta e de la Xandrinne, insa eu am inlocuit nucile cu alune.
Daca va place, sa-mi spuneti.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 130 g alune macinate
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 4 oua
  • 1,5 - 2 linguri cacao
  • 1/2 esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • frisca
  • fructe
  • ciocolata rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina:

Alunele, zaharul si apa se pun intr-o cratita. Se pune cratita pe foc la Bain Marie (se pune cratita, care nu atinge apa, intr-o oala mai mare cu apa) si se amesteca pana se topeste zaharul. Se lasa sa se racoreasca.


In compozitia rece se amesteca galbenusurile, vanilia si cacaua. Separat se bat spuma albusurile (eventual cu o lingura de zahar, luata din cantitatea totala), apoi se incorporeaza usor, amestecand de jos in sus, in compozitia cu alune.


Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace la foc mic, 150°C, cca o ora. Se face testul scobitorii.


Se scoate blatul, cu grija, dupa ce s-a racit pe un platou si se orneaza. Eu am ornat cu frisca, ciocolata rasa si fructe de padure.

 

TIPS-URI

1

Ouale se fie la temperatura camerei.

2

Se decoreaza dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (66)

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 08:25

mmmm....delicios

- TABITA - 1

28.10.2013, 09:25

Krysty multumesc

babi5 1

11.06.2014, 15:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Anca - ciocolata si gem de caise