Desert tort cu biscuiti si agrise

de gaby_gabytza in Torturi, 14 Noi 2019 | 2524 vizualizari

 

Tortul e facut cu mare drag urandu-i la multi ani fetitei mele care a implinit 7 anisori :D :x

 

INGREDIENTE

  • 1 blat cacao
  • 2 cutii mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 1 cutie frisca lichida
  • 2 pachete biscuiti de cacao cu crema de vanilie
  • agrise
  • decor
  • 1 ciocolata neagra
  • 1 punga bomboane M&S
  • stelute zahar
  • jeleuri capsuni
  • tablete ciocolata
  • sirop
  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 esenta portocale
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu biscuiti si agrise:

Pregatim un bol mai mare si adaugam frisca lichida. O mixam pana se intareste foarte bine. Separat mixam cutiile de mascarpone cu zaharul pudra apoi le adaugam peste frisca.
Un pachet de biscuiti ii desfacem in doua (incercand sa ii lasam intregi pentru decor)si le luam crema din ele. Al doilea pachet il bagam la robot sa il maruntim.

Impartim frisca in doua. In una adaugam biscuiti sfaramati si amestecam. Iar in a doua adaugam crema din biscuiti si agrisele si mixam

Pregatim un sirop din 250 ml apa+2 linguri zahar pudra+1 esenta de portocale.Le amestecam pana se dizolva zaharul

asamblare-Asezam pe un platou prima felie de blat si cu o lingura il insiropam.Adaugam jumatate din crema de biscuiti apoi a doua felie de blat,o insiropam adaugam jum din crema de agrise.Dupa care adaugam a 3 felie de blat,o insiropam si adaugam restul de crema de biscuti.Pe exteriorul tortului il ungem cu restul de crema de agrise.

Punem ciocolata cu 2 linguri de lapte la cuptorul cu microunde cca jum de min.Cu ajutorul unei linguri luam ciocolata (nu fierbinte) si decoram tortul pe margine.
Incepem sa decoram deasupra cum dorim tortul cu jeleuri,stelute,batoane de ciocolata si bomboane m&s.Pe margine am pus biscuiti fara crema

Dam la rece pana a doua zi

Eu ca si bonus fiind ziua cuiva special pt mine am facut numele fetei mele din ciocolata topita si scris pe o foaie de hartie.Leam lasat sa se intareasca apoi le luam usor si la decor cu ele :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu biscuiti si agrise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de crema.