Tort cu blat de cacao si mousse de ciocolata

de Bucataras in Torturi, 29 Apr 2009 | 7862 vizualizari

 

Cu dragoste pentru Valentine’s Day am pregatit un Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata - de la Miha 278.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Pentru mousse-ul de ciocolata amaruie:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 200ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru mousse-ul de ciocolata alba:
  • 1 ciocolata alba
  • 200ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
  • 1 lingura coniac/lichior/rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de cacao si mousse de ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.Galbenusurile le amestecam cu uleiul, ca la maioneza si le adaugam peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.
Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.
Se fac 2 blaturi.

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam. Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.

Pentru mouse-ul de ciocolata se procedeaza intocmai ca la mouse-ul de cioco amaruie. 

Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.

Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mouse-ul de ciocolata alba. Pe deasupra am pus un strat de mouse de cioco amaruie si am dat la frigider sa se intareasca. Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort vienez