Tort cu cafea

de Lavinia in Torturi, 27 Feb 2013 | 16075 vizualizari

 

Nu a iesit el foarte aspectuos dar e delicios!Nu ma simteam asa bine si nu am avut prea mare chef de decorat..:D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 6 linguri ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml cafea concentrata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 1 pliculet ness
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 7 g gelatina
  • Decor:
  • frisca
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam la viteza mare 15 minute.


Adaugam uleiul lingura cu lingura ,esenta si galbenusurile.


Cernem faina amestecata cu praful de copt apoi o incorporam in compozitia de oua amestecand usor pentru a nu se lasa compozitia.


Tapetam o tava (26 cm diametru) cu unt si faina si coacem aluatul in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute(testul scobitorii).


Lasam blatul la racit in cuptor cu usa intredeschisa.(cca 30 de minute)


Il scoatem apoi din forma si il lasam la racit la temperatura camerei.


Il taiem pe orizontal in 3 nivele.


Crema:


Frecam galbenusurile cu zaharul si nessul pe baie de abur 5 minute.


Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute apoi o adaugam peste galbenusurile fierbinti si amestecam pana se topeste complet gelatina.


Lasam putin la racit (cca 10 minute) apoi adaugam mascarponele,frisca batuta si esenta de rom.


Insiropam blaturile (eu nu le-am insiropat foarte tare) apoi adaugam crema intre ele si dam tortul la rece pentru minim 4-5 ore. Il decoram dupa plac si il servim cu mare pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Lavinia 1

04.03.2013, 12:43

Ma bucur mult ca l-ai incercat!

reisnaor_2006 1

19.10.2014, 12:09

Giana 1

11.11.2014, 16:10

Vreau si eu sa-l incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu