Tort cu cafea

de Lavinia in Torturi, 27 Feb 2013 | 14766 vizualizari

 

Nu a iesit el foarte aspectuos dar e delicios!Nu ma simteam asa bine si nu am avut prea mare chef de decorat..:D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 6 linguri ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml cafea concentrata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 1 pliculet ness
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 7 g gelatina
  • Decor:
  • frisca
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam la viteza mare 15 minute.

Adaugam uleiul lingura cu lingura ,esenta si galbenusurile.

Cernem faina amestecata cu praful de copt apoi o incorporam in compozitia de oua amestecand usor pentru a nu se lasa compozitia.

Tapetam o tava (26 cm diametru) cu unt si faina si coacem aluatul in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute(testul scobitorii).

Lasam blatul la racit in cuptor cu usa intredeschisa.(cca 30 de minute)

Il scoatem apoi din forma si il lasam la racit la temperatura camerei.

Il taiem pe orizontal in 3 nivele.

Crema:

Frecam galbenusurile cu zaharul si nessul pe baie de abur 5 minute.

Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute apoi o adaugam peste galbenusurile fierbinti si amestecam pana se topeste complet gelatina.

Lasam putin la racit (cca 10 minute) apoi adaugam mascarponele,frisca batuta si esenta de rom.

Insiropam blaturile (eu nu le-am insiropat foarte tare) apoi adaugam crema intre ele si dam tortul la rece pentru minim 4-5 ore. Il decoram dupa plac si il servim cu mare pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Lavinia 1

04.03.2013, 12:43

Ma bucur mult ca l-ai incercat!

reisnaor_2006 1

19.10.2014, 12:09

Giana 1

11.11.2014, 16:10

Vreau si eu sa-l incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L