Desert tort cu ciocolata

de Miha in Torturi, 22 Aug 2010 | 46217 vizualizari

 

Ciocolatos pana la ultima firimitura. :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de migdale
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata:

Blat: Untul moale se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic sau la microunde si galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaua.

Separat se bat albusurile spuma tare, ca pentru bezea, impreuna cu restul de zahar si un praf de sare, apoi se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Se toarna compozitia intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se da in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 40-50 de minute, depinde de cuptor.

Crema: Se pune ciocolata la topit impreuna cu frisca lichida. Se lasa la racit, apoi se pune mascarponele si se mixeaza pana la omogenizare. La sfarsit se pune si lichiorul de migdale. Se da la rece pana este gata blatul.

Glazura: Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Cand a ajuns in punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se da deoparte si se lasa la racit.

Blatul copt si racit se taie in 2 parti. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, se pune primul blat, crema de ciocolata si se acopera cu cel de-al doilea blat. Se acopera totul cu folie si se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Se rastoarna tortul pe platou, apoi se acopera cu glazura de ciocolata si se orneaza dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Oana 1

28.08.2010, 23:47

Delicios!!!

Adinacarla 1

30.08.2010, 12:38

faci niste dulciuri senzationale....felicitari.

Miha 1

30.08.2010, 23:42

Diana Ina Oana Adina Multumesc fetelor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort printesa