Tort cu ciocolata

de Miha in Torturi, 29 Apr 2011 | 7778 vizualizari

 

Eu l-am facut pentru Martisor, voi puteti adapta decorul dupa dorinta

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturile de cacao:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 200 g ciocolata amaruie + 2 linguri lapte
  • 8 oua
  • 40 g cacao neagra
  • 280 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru blatul de nuca:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 200 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 500 g ciocolata amaruie
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml frisca lichida
  • 4 linguri coniac
  • Pentru glazura:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blaturi de cacao:


Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Ciocolata impreuna cu laptele o topim la microunde, omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi incorporam in crema de unt. Punem apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si esenta de rom. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt, apoi o amestecam usor in compozitie, amestecand cu o lingura sau paleta, cu miscari de jos in sus.



Impartim compozitia in 4 parti si vom coace 4 foi (2 patrate, 2 rotunde) in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute, fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.


Blatul de nuca:


Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste bezea si amestecam usor. Faina o amestecam cu nuca macinata si praful de copt si adaugam usor in compozitie.



Impartim compozitia in 2 parti si vom coace 2 blaturi (1 patrat si 1 rotund) in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 30 de minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.


Crema:


Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte de pe foc, punem coniacul si omogenizam. Dam la rece pana crema se intareste. Mascarponele se mixeaza pana devine pufos, apoi incorporam cate o lingura din crema de ciocolata, mixand energic. Vom obtine o crema ciocolatoasa si pufoasa. Si buna, ca de nu va grabiti cu asamblarea, ramaneti fara ea. :)))


Glazura:


Ciocolata o topim la microunde cu frisca lichida si untul. Omogenizam si lasam la racit.



Blaturile se insiropeaza usor cu un sirop facut din 100 ml apa, 50 g zahar si 2 linguri coniac.



Crema o impartim in 4 parti. Pe platou vom pune un blat de cacao, o parte din crema, blatul de nuca, cea de-a 2-a parte de crema si inca un blat de cacao. Repetam operatiunea cu cel de-al doilea tort.


Se acopera cu glazura racita si se orneaza dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru 2 torturi, unul patrat 20/20 cm si unul rotund de 24 cm diametru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

roxyroxana 1

08.03.2012, 19:20

minunat!!!

Lia_ 1

08.03.2014, 07:58

Miha 1

08.03.2014, 11:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu lemon curd si mousse de ciocolata alba