Tort cu cremă de cafea

de ionix in Torturi, 10 Noi 2010 | 11291 vizualizari

 

cu ocazia implinirii celor 29 de ani de casnicie a parintilor mei... :) reteta o am de la soacra mea :) din pacate am uitat sa fac poze cu tortul intreg si cu prepararea :D data viitoare :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat de vanilie:
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar
  • - 2-3 pliculete zahar vanilinat
  • - in jur de 200 g. faina
  • - 2 lingurite praf de copt
  • Pentru blat de cacao:
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar
  • - esenta de rom
  • - circa 200 g faina
  • - 2 lingurite praf de copt
  • - 3-4 linguri cu cacao
  • Pentru crema de cafea:
  • - 800 ml lapte dulce
  • - 8 galbenusuri
  • - 400 g unt gras la temperatura camerei
  • - 5-6 linguri cu ness
  • - doua linguri cu cacao
  • - o fiola esenta de rom
  • - 300 g zahar
  • - circa 150 g faina.

Pentru insiropare:

  • Facem o cana cu cafea puternica, fata zat, amestecata cu 3-4 linguri cu whisky

pentru ornare:

  • - Frisca
  • - seashells chocolate
  • - bombonele de ciocolata cu stafide
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de cafea:

Preparare blat de vanilie:

Se bat spuma ouale  impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Amestecam faina cu praful de copt si punem peste compozitia de oua. Incorporam bine amestecand de jos in sus. Aluatul  se imparte in doua parti egale si se introduce in forma de tort, pe rand. Se baga in cuptorul preincalzit. Se coace circa 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea inainte de a scoate blatul. Se dau blaturile la racit.

Preparare blaturi de cacao:

Efectuam aceleasi etape ca si la cel de vanilie doar ca la sfarsit incorporam cacaoa si esenta de rom in compozitie. Tot doua foi de blat coacem.

Preparare crema de cafea:

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana cand se topeste zaharul.  Se adauga treptat faina si apoi laptele la temperatura camerei. Se pune totul la bain-marie pana se ingroasa. Dupa ce e gata se da la racit. Intre timp, amestecam untul cu lingurile de ness si cacao. Cand compozitia cu lapte s-a racit, o turnam usor peste unt. Incorporam bine si apoi adaugam esenta de rom. Se amesteca bine si apoi se da la rece. Crema se imparte in 4 parti egale.

Asamblare tort:

Blat de vanilie, sirop de cafea, crema de cafea- blat de cacao, sirop de cafea, crema de cafea-Blat de vanilie, sirop de cafea, crema de cafea- blat de cacao, sirop de cafea, crema de cafea- frisca- bombonele de ciococalat. Se pune la rece si se serveste a doua zi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

ionix 1

14.11.2010, 22:13

@RuxyRux... ai mare dreptate... multumesc

RuxyRux 1

14.11.2010, 22:27

Cu toata dragostea...sa ne rugam la bunul Dumnezeu zi si noapte sa-i tina sanatosi!

ionix 1

14.11.2010, 22:50

multumesc... esti tare dulce le doresc si parintilor tai aceleasi lucruri frumoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

ieri la 17:24

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

ieri la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

ieri la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort nemtesc cu branza