Tort cu cremă de cafea

de ionix in Torturi, 10 Noi 2010 | 11135 vizualizari

 

cu ocazia implinirii celor 29 de ani de casnicie a parintilor mei... :) reteta o am de la soacra mea :) din pacate am uitat sa fac poze cu tortul intreg si cu prepararea :D data viitoare :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat de vanilie:
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar
  • - 2-3 pliculete zahar vanilinat
  • - in jur de 200 g. faina
  • - 2 lingurite praf de copt
  • Pentru blat de cacao:
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar
  • - esenta de rom
  • - circa 200 g faina
  • - 2 lingurite praf de copt
  • - 3-4 linguri cu cacao
  • Pentru crema de cafea:
  • - 800 ml lapte dulce
  • - 8 galbenusuri
  • - 400 g unt gras la temperatura camerei
  • - 5-6 linguri cu ness
  • - doua linguri cu cacao
  • - o fiola esenta de rom
  • - 300 g zahar
  • - circa 150 g faina.

Pentru insiropare:

  • Facem o cana cu cafea puternica, fata zat, amestecata cu 3-4 linguri cu whisky

pentru ornare:

  • - Frisca
  • - seashells chocolate
  • - bombonele de ciocolata cu stafide
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de cafea:

Preparare blat de vanilie:

Se bat spuma ouale  impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Amestecam faina cu praful de copt si punem peste compozitia de oua. Incorporam bine amestecand de jos in sus. Aluatul  se imparte in doua parti egale si se introduce in forma de tort, pe rand. Se baga in cuptorul preincalzit. Se coace circa 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea inainte de a scoate blatul. Se dau blaturile la racit.

Preparare blaturi de cacao:

Efectuam aceleasi etape ca si la cel de vanilie doar ca la sfarsit incorporam cacaoa si esenta de rom in compozitie. Tot doua foi de blat coacem.

Preparare crema de cafea:

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana cand se topeste zaharul.  Se adauga treptat faina si apoi laptele la temperatura camerei. Se pune totul la bain-marie pana se ingroasa. Dupa ce e gata se da la racit. Intre timp, amestecam untul cu lingurile de ness si cacao. Cand compozitia cu lapte s-a racit, o turnam usor peste unt. Incorporam bine si apoi adaugam esenta de rom. Se amesteca bine si apoi se da la rece. Crema se imparte in 4 parti egale.

Asamblare tort:

Blat de vanilie, sirop de cafea, crema de cafea- blat de cacao, sirop de cafea, crema de cafea-Blat de vanilie, sirop de cafea, crema de cafea- blat de cacao, sirop de cafea, crema de cafea- frisca- bombonele de ciococalat. Se pune la rece si se serveste a doua zi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

ionix 1

14.11.2010, 22:13

@RuxyRux... ai mare dreptate... multumesc

RuxyRux 1

14.11.2010, 22:27

Cu toata dragostea...sa ne rugam la bunul Dumnezeu zi si noapte sa-i tina sanatosi!

ionix 1

14.11.2010, 22:50

multumesc... esti tare dulce le doresc si parintilor tai aceleasi lucruri frumoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone