Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

de Rocsi in Torturi, 28 Mai 2018 | 3658 vizualizari

 

Ce faci cand este ziua unei prietene de suflet? Ii pregatesti ceva bun, un tort, o prajitura, ceva care sa ii aduca o bucurie. Asa fac eu cand este ziua celor dragi sufletului meu. Si cum mi-am dorit ca tortul sa aiba crema de cafea, m-am gandit sa il combin cu o crema cu lime si un jeleu de visine, iar combinatia este una mai mult decat reusita. Am servit o feliuta din el, asa ca va garantez ca este minunat si ca merita sa il faceti si voi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 2 linguri ulei
    • 2 linguri iaurt
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru jeleul de visine:
    • 250 ml sirop de visine (eu l-am folosit pe cel de la visinele conservate pe iarna)
    • 1 lingura zahar pudra
    • 2 linguri pline amidon
    • 1/2 borcan mic cu visine fara samburi
    Crema de cafea:
    • 200 gr ciocolata alba
    • 350 ml frisca lichida
    • 60 ml expresso rece
    • 1 lingurita ness
    • 3 foi de gelatina
    Crema cu lime:
    • 350 gr mascarpone
    • 2 linguri zahar pudra
    • coaja rasa de la 1 lime
    • doua linguri zeama de lime
    Pentru decor:
    • 200 ml frisca lichida
    • 50 gr crema de branza
    • 1 lingura zahar pudra
    • 1 lingurita vanilie
    • praline de ciocolata
    • decoratiuni din zahar
    • boabe de cafea
    • menta
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine:

Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati uleiul, iaurtul si vanilia. Incorporati faina si praful de copt in compozitia de galbenusuri. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. Amestecati albusurile in compozitia de mai sus, cu o paleta de silicon, cu miscati lente. Impartiti compozitia in doua boluti in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava cu diamentru de 23 cm, turnati prima parte de compozitie. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute. Procedati la fel si cu cealalta foaie. Cand sunt gata, le lasati sa se raceasca. Puteti coace blatul intreg si apoi sa il taiati. Eu prefer sa coc foile le rand.

Jeleul de visine: Intr-o cratita amestecati siropul de visine cu zaharul pudra si amidonul. Puneti cratita pe foc, invartiti mereu, pana jeleul se ingroasa ca o budinca. Asezati un inel detasabil de 18 cm pe un platou, il tapetati in interior cu folie. Turnati jeleul fierbinte, apoi asezati peste el visine, pe care le impindeti putin in interior. Dati jeleul la frigider pana se intareste, 2-3 ore.

Crema de cafea: Topiti pe baie de aburi ciocolata alba. O dati deoparte, adaugati cafeaua, ness-ul si amestecati bine pana sunt toate incorporate. Puneti foile de gelatina in apa rece la hidratat. Frisca rece o mixati pana devine spuma. Adaugati ciocolata alba cu cafea, amestecati bine. Foile de gelatina le scurgeti de apa, le topiti pe baie de aburi. Adaugati gelatina in fir subtire in crema, amestecati bine cu o paleta si repede daca se poate, pentru a nu se strange gelatina intr-un singur loc.

Crema de lime: Mixati mascarponele rece cu zaharul pudra 2-3 minute. Adaugati coaja rasa si zeama de lime, mai mixati cateva secunde. Asezati prima foaie de blat pe un platou, puneti un inel detasabil in jurul sau. Puneti crema de lime, nivelati, apoi scoateti jelul de visine de la rece si cu grija, il asezati pe mijloc. Deasupra puneti crema de cafea (opriti cam 5 linguri din ea), o intindeti bine. Dati la rece tortul 3-4 ore sau peste noapte. Frisca rece, o mixati putin, apoi adaugati crema de branza, zaharul pudra, vanilia si mai mixati pana obtineti o consistenta spumoasa. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Il imbracati in totalitate in frisca batuta cu crema de branza. Crema de cafea oprita, o puneti intr-un pos si faceti cateva moate deasupra. Decorati cu praline, decoratiuni din zahar, boabe de cafea si ce mai doriti. Il mai dati la rece circa o ora, apoi il puteti portiona. 

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

29.05.2018, 21:03

Va multumesc pentru cuvintele frumoase!

xana 1

30.05.2018, 20:11

Minunat!

Rocsi 1

31.05.2018, 21:52

Multumesc Xana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik cu visine si nuca