Desert tort cu crema de mandarine

de abetina in Torturi, 15 Mar 2018 | 3470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina de grau
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita amestec miere de albine cu turmeric
  • 1 esenta vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr unt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1 cana suc de mandarine proaspat
  • 2 mandarine
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 gr smantana
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 plicuri gelatina,10 gr.gelatina la 400 ml compozitie.
  • Ingrediente pentru ornare:
  • mandarine sau portocale
  • ornamente
  • 300 gr smantana
  • 2 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de mandarine:

Mod de preparare pentru blat:
 Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase separate, peste albusuri se pune un praf de sare, peste galbenusuri se pune zaharul si se mixeaza fiecare in parte. Dupa ce albusurile devin spuma, se adauga peste ele galbenusurile spuma, esenta, amestecul de turmeric, untul topit dar nu fierbinte, si faina de grau in care s-a amestecat praful de copt, cacaua, si se omogenizeaza cu o paleta de sus in jos, usor sa ramana crema pufoasa, dupa care se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu fund detasabil in care s-a pus hartie de copt; se da tava la cuptor la cuptorul incalzit, la foc potrivit pentru circa 50 de minute. Cand blatul este copt, se opreste focul si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua felii pe orizontala.
 Mod de preparare pentru crema:
  Se pune la blender sucul de mandarine, feliile de mandarine, zaharul vanilat si se mixeaza bine, dupa care se adauga gelatina peste ele si se lasa pret de cateva minute la bain marie, asta pana se face frisca din smantana cu zahar. Cand frisca este gata, se adauga peste crema de mandarine, se omogenizeaza bine si se pune la frigider pret de cateva ore sa se mai intareasca.
 Mod de preparare pentru frisca:
  Se pune la mixat smantana si zahar si se mixeaza pana se obtine frisca, eu am avut o smantana mai slaba in grasimi si frisca nu s-a facut asa tare, dar este buna si asa, arata mai de tort pregatit in casa, mai natural.
   Se pune o foaie de blat in tava cu fund detasabil, se toarna crema, se mai pune o foaie de blat si se lasa pret de cateva ore la frigider sa se intareasca bine crema, apoi se scoate si se orneaza dupa preferinte.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mandarine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort bust - ptr. sotul meu