Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
RETETA NU AM LUAT-O DE LA NIMENI , PUR SI SIMPLU NU STIAM CE SA FAC DULCE DE 1 MAI SI MI-AU VENIT MAI MULTE IDEI IN CAPSOR! :)))
SPER SA VA PLACA! :)
Blaturi :
Separam albusurile de galbenusuri , albusurile le batem spuma , galbenusurile le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. Amestecul de galbenusuri il turnam peste spuma, amestecand de jos in sus, treptat adaugam faina si praful de copt .
Luam o tava rotunda de cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt, jumatate din amestesc il punem in tava si dam la cuptorul preincalzit ptr aprox 20-25 de minute la foc mediu
Cand e gata primul blat, tapetam tava cu hartie de copt si punem restul din compozitie , dam la cuptor tot pentru alte 20-25 de minute.
Cremele :
Intr-un vas punem laptele, crema ole si frisca, mixam bine.
Punem laptele la incalzit intr-o oala la foc mediu, ciocolata o rupem bucati si punem peste lapte amestecand, luam de pe foc si lasam la racit .
Primul blat de tort il ungem cu crema ole de vanilie, peste care punem blatul 2, pe care il ungem cu crema de ciocolata rezultata
Mixam bine frisca lichida cu care o sa ornam .
Presaram ciocolata alba si neagra peste prajitura ( cu razatoarea ) .
Lasam pana a doua zi dupa care se poate servi!
1
Se poate pune mai multa frisca in crema de ciocolata , eu nu am mai avut!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola