Desert tort cu lemon curd

de Lau in Dulciuri, 14 Noi 2018 | 2604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 150 g faina
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 1 praf de copt
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • Crema
  • 300 ml frisca
  • 250 g mascarpone
  • 200 g lemon curd
  • Decor
  • 100 g lemon curd
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu lemon curd:

Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam uleiul si laptele in fir subtire, adaugam faina cernuta cu praful de copt, amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza, adaugam nuca de cocos si coaja de lamaie, amesecam usor pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca si il taiem in trei.

Crema: mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam mascarponele mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam lemon curd-ul si amestecam.

Ansamblare: asezam prima foaie de tort, insiropam - ungem cu lemon curd - adaugam crema - blat si repetam pana ce terminam - imbracam tortul cu crema si decoram cu lemon curd (daca este prea gros il incalzim 1 min la cuptorul cu microunde )

Dam la frigider 2-3 ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu lemon curd" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de prune si nuci