Desert tort cu mango si mousse de piersici

de diaconta in Torturi, 8 Dec 2017 | 6001 vizualizari

 

Rămăsesem  multă vreme  cu gândul la tortul Gabrielei. Doar că mă gândeam că nu o să găsesc mango foarte bine copt, cu atât mai puţin piure de mango cum a folosit ea.
După îndelungi căutări am găsit un mango mai de Doamne ajută şi am completat cu piersici din compot.
Fiind aniversarea mamei, ocazia a fost tocmai potrivită.
Mă bucur că şi de data aceasta am reuşit să fac un tort delicios care a fost apreciat de toţi cei care l-au gustat. Foarte aromat şi răcoros, cu multe fructe.
 
La mulţi ani Mamei mele, viaţă lungă şi multă multă sănătate.

 

INGREDIENTE

Blat ( forma cu diametrul 28 cm):

  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 2,5 linguri faina
  • 2,5 linguri gris
  • 2,5 linguri cacao
  • 2,5 linguri miere de albine
  • 50 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Sare

Jeleu de zmeura:

  • 250 ml sirop de zmeura
  • 3 foi gelatina(5 g)
  • Boabe de coacaze rosie

Mousse de piersici:

  • 500 g piersici din compot
  • 600 g smâtâna pentru frisca(eu am folosit smântâna Solomomescu 30% grasime)
  • 7 foi gelatina (12g)
  • 1 ligura miere de albine

Jeleu-crema de mango şi piersici:

  • 1 buc mango foarte copt
  • 200 g piersici din compot
  • 200 g crema mascarpone
  • 6 foi gelatina (10 g)
  • 1 plic tort jelee incolor
  • Sirop din compot

Pentru ornat:

  • Fructe de physalis,coacaze rosie
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mango si mousse de piersici:

Eu am pregatit mai întâi jeleul de zmeura.

Foile de gelatina le-am hidratat cu putina apa rece.

Am încalzit siropul si am pus  gelatin scursa de apa.

Am amestecat pâna ce aceasta s-a topit.

Am turnat totul într-o forma cu diametrul de 18 cm, în care am pus o folie.

Am pus forma la congelator.

Daca vreti sa câştigati ceva timp puteti sa faceti tot acum si  piureul de piersici pentru mousse.

Am pregatit apoi blatul de tort.

Pentru blat am separat galbenusurile de albusurile celor 5 oua.

Intr-un bol am amestecat faina, grisul, cacaua si praful de copt.

Am pus mierea în lapte si le-am încalzit putin, fara a fierbe.

Am mixat galbenusurile cu zaharul si am adaugat câte putin laptele cu miere.

Dupa ce zaharul s-a dizolvat,am turnat si uleiul în fir subtire,mixând la viteza mica.

Am adaugat apoi ingredientele uscate.

Am mixat albusurile cu un praf de sare si le-am încorporat usor în  crema de galbenusuri.

Am turnat compozitia în forma pregatita cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.

Este util sa verificati cu o scobitoare daca este copt.

L-am scos pe un gratar sa se raceasca.

Am pregatit si mousse-ul de piersici.

Am hidratat foile de gelatina în apa rece.

Am pasat piersicile cu putin sirop, în Blenderul Breville obtinând un piure fin.

Am încalzit piureul, am pus foile de gelatina scurse de apa si am amestecat pâna ce aceasta s-a topit.

Am lasat sa se raceasca.

Am mixat smântâna, am adaugat o lingura de miere.

Nu trebuie sa obtinem o spuma foarte ferma, astfel textura va fi mai cremoasa.

In frisca obtinuta, am încorporat piureul de piersici.

Am pus la frigider ca sa prinda consistenta.

Intre timp am pus blatul pe un platou,l-am însiropat foarte putin cu sirop din compot,apoi am pus inelul reglabil în jurul lui.

In mousse-ul de piersici am adaugat si câteva piersici taiate cubulete.

Peste blatul de tort am pus jumatate cantitatea de mousse, apoi am asezat jeleul de zmeura.

Peste acesta am pus restul de mousse, am nivelat si am pus la frigider.

Pentru  jeleul-crema am hidratat foile de gelatina cu apa rece.

Daca aveti mango foarte copt, e bine.

Mie mi s-a parut ca totusi nu este, asa ca l-am taiat cubulete si l-am fiert putin în sirop de piersici.

Am pasat mango împreuna cu piersicile cu ajutorul blenderului.

Am încalzit piureul obtinut, am pus gelatina si am amestecat pâna s-a topit.

Am lasat sa se raceasca, apoi am amestecat cu crema mascarpone.

Am turnat compozitia peste mousse-ul de piersici. Si am nivelat.

Tort jelee-ul l-am pregatit cu sirop din compot.

Am amestecat continutul unui plic de tort jelee cu 250 ml sirop, am fiert circa 1 minut si apoi am turnat deasupra tortului.

Incercati sa-l turnati în centrul tortului,dar sa va miscati destul de repede pentru ca se va închega rapid, tortul fiind foarte rece.

Cu un cutit subtire am desprins inelul reglabil, apoi l-am scos.

Am ornat cu fructe physalis si coacaze rosie.

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mango si mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort trei ciocolate cu aroma de menta