Desert tort cu mere intregi

de sandytza in Torturi, 15 Iun 2009 | 131037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 7 mere
  • 2 linguri zahar 
  • 4 linguri zahar pentru caramel
  • 7 lingurite de dulceata de capsuni
  • Blat:
  • 4 oua
  • 75 g zahar
  • 75 g faina
  • 1 plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mere intregi:

Se face un caramel din zahar cu 2 linguri apa si se toarna uniform intr-o tava de tort. Merele se curata de coaja, se scot samburii si se pun in tava acoperind toata baza. In gaurile merelor se pune dulceata de capsuni si se pudreaza merele cu zahar. Se pune tava la cuptor, la 200 de grade, pana merele sunt coapte si moi.

Cat timp merele sunt la cuptor se prepara blatul. Se separa ouale, albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si praful de copt. Se adauga treptat albusul batut peste galbenusuri, se amesteca bine si se adauga treptat faina.

Cand merele sunt coapte bine se scot din cuptor si se toarna amestecul de blat. Se pune tava la cuptor inca 35-40 minute la 180 grade. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa cateva minute la racit, apoi se intoarce pe un platou.
Se poate orna dupa preferinta. Eu am ales sa il las asa pentru ca imi placea aspectul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mere intregi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere