Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube)

de marieta in Torturi, 9 Oct 2011 | 5625 vizualizari

 

aceasta reteta am luat-o dintr-o revista neMteasca de program tv.intr-una din poze este si revista cu poza tortului.bineinteles ca eu am adaptat reteta cerintelor mele:)))

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 4 oua,
  • 100 g unt sau margarina topita,
  • 150g fructoza sau 200g zahar,
  • 2 vanilii,
  • un praf de sare,
  • 150 g faina,
  • 80ml lapte,
  • un praf de copt

pentru crema de mere:

  • 1kg mere,
  • 1 budinca de vanilie,
  • 400ml suc de mere sau apa,
  • 5 linguri de fructoza sau zahar dupa gust.

pentru frisca:

  • 400ml smantana pentru frisca neindulcita,
  • 3 linguri fructoza,
  • 1 vanilie,
  • 15 g migdale taiate.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube):

Blatul:se separa ouale,2 albusuri se pun separat,celelalte 2 se bat cu un praf de sare.


Separat galbenusurile se freaca bine cu 100g fructoza,1 vanilie,untul sau margarina,praful de copt,laptele,apoi faina si se amesteca apoi usor cu albusurile batute si se pune intr-o forma unsa si tapetata .


Se da la cuptor pana la coacere.


Cand e gate se bat celelalte 2 albusuri si cand sunt tari se pune 50g fructoza batandu-se pana se topeste.


Se pune deasupra blatului ,se presara migdalele si se mai da putin la cuptor pana prinde putina culoare bezeaua si migdalele,apoi se lasa la racit.


Merele se curata si se taie in cubulete mici


Se pune intr-o cratita si se fierbe cu sucul de mere sau apa si 5 linguri de fructoza.


Cand merele sunt fierte se adauga budinca dizolvata in putina apa.


Daca a scazut prea mult si e prea grosa se mai adauga putina apa sau suc, trebuie sa aibe consistenta unei budinci.


Se lasa la rece.


Frisca se bate cu fructoza si vanilia pana se intareste si se da la rece.


Se taie blatul in doua cu grija,partea de jos se trece pe un platou,se pune crema de mere,apoi frisca,se pune blatul de deasupra si se presara cu putin zahar pudra.


Asta e tot!!!


Va asigur ca a iesit foarte bun!!!!!!!!!!

 

TIPS-URI

1

cand se asambleaza tortul toate trebuie sa fie reci!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MIUTA 1

11.10.2011, 17:19

Tare bun

marieta 1

17.12.2011, 12:17

trebuie curand sa repet reteta!!!!

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Trio de humus reteta
  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort botez "Adriana"