Desert tort cu mousse de cafea si napolitane

de Lau in Dulciuri, 22 Apr 2019 | 1477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri cacao+2 linguri apa
  • Crema de cafea
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 plicuri de ness
  • 50 ml amarreto
  • Crema de napolitane
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 200 g napolitane
  • esenta de rom
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 50 g ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de cafea si napolitane:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul amestecat cu apa,faina cernuta cu praf de copt,coaja si esenta,amestecam cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,oprim 3 linguri care le amestecam cu cacao si apa,turnam deasupra si cu furculita amestecam.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scoitoarea,lasam sa se raceasca  foarte bine dupa care taiem blatul in 4 felii.

Crema de cafea-mixam smantana cu frisca pana ce devine ferma,adaugam cafeaua dizolvata in amarreto,omogenizam

Crema cu napolitane-mixam frisca cu smantana pana ce devine ferma,adaugam napolitanele rupte bucati,esenta de rom si omogenizam

Ansamblare-asezam prima foaie-insiropam cu 100 ml de amarreto amestecat cu putina apa minerala,adaugam 1/3 crema de cafea-a 2 foaie blat-insiropam-crema cu napolitana-a 3 foaie de blat-insiropam-1/3crema de cafea-a 4 foaie de blat-insiropam -imbracam tortul cu crema de cafea ramasa si dam la rece 30 min.

Imbracam tortul cu frisca si decoram cu ciocolata topita cu 100 ml frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de cafea si napolitane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni