Tort cu mousse de capsune

de _Alina_ in Torturi, 28 Noi 2014 | 4350 vizualizari

 

Desi temparatura a scazut drastic in termometre, nu stiu cum se face da' mi s-a facut pofta de
vara, de aromele si culorile ei.:)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua medii
  • 130 g zahar
  • 90 g faina
  • 25 g cacao (22%grasime)
  • 1 lg ulei
  • 1 praf sare
  • Spuma (mousse) de capsune
  • 170g capsune
  • 40 g zahar
  • 180 g smantana lichida cu 30%grasime (Pilos)
  • 80 g iaurt natural
  • 5 g gelatina granule (Dr.Oetker am folosit eu)
  • Spuma de frisca
  • 320 g smantana lichida cu 30%grasime
  • 40 g zahar
  • 5 g gelatina granule
  • In plus :
  • 12 capsune mari
  • 100 g smantana lichida
  • 20 g zahar
  • 100 g crema de mascarpone
  • Pentru insiropat:
  • 50ml sirop concentrat de capsune diluat cu 50 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de capsune:

Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 50 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.

4. Separat mixeaza albusurile spuma moale cu praful de sare. Adauga zaharul (80 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne amestecul in compozitia de la pasul 5. Inglobeaza ingredientele uscate usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

7. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara cu fund detasabil (a mea are dimensiunile 31 x 12cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor (treapta cu incalzire superioara si inferioara) pentru 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.

8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in doua pe orizontala.

ATENTIE!!! Vei prepara cremele in momentul in care ai totul pregatit pentru asamblare.

Spuma de capsune:

1. Pune capsunele impreuna cu 40g de zahar intr-o cratita cu fund dublu, la foc potrivit. Amesteca din cand in cand si tine pe foc pana cand siropul format se ingroasa (vreo 10 minute, depinde de aragaz;).  Cand s-a ingrosat, pune cratita intr-o alta cratita cu apa rece sa grabesti procesul de racire.

2. Hidrateazi gelatina in 50 ml smantana lichida si o  dizolvi pe baie de aburi.

3. Mixeaza smantana lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata. Adauga gemul de capsune obtinut la pasul 1, iaurtul si gelatinain compozitie si mixeaza pana la incorporarea acestora.


  Spuma de frisca:
1. Hidrateazi gelatina in 50 ml smantana lichida si o  dizolvi pe baie de aburi.
2. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugi gelatina dizolvata si mixezi pana la inglobarea acesteia.

  Asamblare:

1. Tapeteaza tava in care ai copt cu folie alimentara, pui prima felie de blat, o insiropezi, pui capsunele taiate in jumatati pe margine de jur imprejur, intinzi spuma de frisca, iar deasupra acesteia pui crema de capsune si cea de-a doua felie de blat pe care o vei insiropa. Introduci in frigider pentru 4 ore cel putin.

2. Scoti tortul  din frigider si il transferi pe un platou.
3. Mixezi smantana lichida (100 g) cu 20g zahar pana cand creste in volum, o intinzi deasupra tortului, iar din crema de mascarpone formezi trandafiri cu ajutorului unui pos cu dui stea.

RETETA cremei de mascarpone. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

02.12.2014, 09:33

Lia, din pacate nu pot face poze in gradina cand vreau fiindca locuiesc la bloc. Merg la tara numai in vacanta sau in vizita.

MOKUSKA 1

02.12.2014, 09:53

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 11:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ness si vanilie