Tort cu mousse de piersici si ciocolata

de Oana in Torturi, 17 Aug 2010 | 8361 vizualizari

 

Atat de racoritor si atat de buuuun! Foarte rapid de preparat, excelent pentru vara!

 

INGREDIENTE

        Blat:

  • 125 ml suc(nectar) de piersici
  • 50 ml ulei
  • 110 g zahar fin
  • 3 oua
  • 1,5 lingurite praf de copt
  • 150 g faina

        Mousse de piersici:

  • 4 piersici mari si parfumate, romanesti
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu gelatina granulata

        Mousse de ciocolata alba:

  • 125 ml frisca lichida
  • 180 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida batuta
  • 1 lingura gelatina

        Mousse de ciocolata cu lapte:

  • 125 ml frisca lichida
  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida batuta
  • 1 lingura gelatina

        Decor:

  • 3 piersici
  • 1 plic tort gelee dr. oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici si ciocolata:

Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt.


Se amesteca uleiul, sucul de piersici si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestecul cu galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, apoi se amesteca cele doua compozitii cu o lingura, de jos in sus, cu grija sa nu se lase albusurile. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace la foc mic, se testeaza cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, blatul se lasa la racit pe un gratar, apoi se taie in doua. Se aseaza o foaie de blat in forma de tort, se pune inelul si se prepara primul mousse, cel de piersici.


Piersicile se spala, se curata de coaja, apoi se mixeaza cu blenderul pana obtinem un piure fin. Se pune piureul la incalzit, la foc mic. Intre timp se hidrateaza gelatina cu cateva linguri de apa. Cand piureul de piersici incepe sa fiarba se ia de pe foc si se amesteca cu gelatina, omogenizand bine, apoi se raceste punand craticioara in apa rece. Se bate frisca lichida si se amesteca cu piureul de piersici racit, apoi se toarna moussul peste blat si se pune forma la rece jumatate de ora. Cand s-a intarit se prepara moussul de ciocolata alba.


Ciocolata alba se rupe bucati si se amesteca cu frisca lichida. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata, fara sa foarba, atentie mare! Gelatina hidratata cu apa rece se amesteca in ciocolata fierbinte pana se topeste, apoi se pune vasul in apa rece. Frisca batuta se amesteca apoi cu ciocolata racita si se toarna crema peste moussul de piersici. Se pune iar tortul in frigider jumatate de ora.


Moussul de ciocolata cu lapte se prepara la fel ca cel cu ciocolata alba, se toarna ca ultim strat in forma de tort si se pune la rece. Dupa 15 minute se aseaza deasupra al doilea blat de tort si se lasa la rece cel putin 2 ore. Decorul se poate face inainte de servire cu jumatate de ora. Se curata piersicile si se taie felii, se aseaza una langa alta, imbracand toata suprafata tortului, iar deasupra se toarna gelatina de decor preparata dupa instructiunile de pe plic. Se mai lasa putin la rece si gata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

ela 1

21.08.2010, 00:50

aha,ai fost in concediu,m-am gandit eu.....

elena1988 1

12.01.2011, 11:12

CretuValentina 1

16.06.2019, 12:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc, la tava

de Ina 7

ieri la 23:46

Medalioane de porc cu lamiie

ieri la 15:36

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de nuci