Tort cu multa, multa ciocolata

de - TABITA - in Torturi, 28 Mar 2014 | 12357 vizualizari

 

Cel mai bun tort ever!!! Mi-a placut foarte mult! Inspiratie: bananachocolate >:D<

 

INGREDIENTE

Blat ciocolatos: (1 cana = 250 ml)

  • 1 3/4 cana faina (220g)
  • 2 cana zahar (400g)
  • 3/4 cana cacao (85 g) (eu am pus 40 g cacao si 40 g ciocolata rasa)
  • 2 lingurite bicarbionat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • 1 cana smantana (sau lapte batut) (250ml)
  • 1/2 cana ulei (125 ml)
  • 2 oua mari sau 3 oua mici
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 cana cafea fierbinte (250 ml).

Crema:

  • 1 1/4 cana zahar (250g)
  • 1/4 cana amidon (35 g)
  • 1/2 lingurita sare
  • 400 ml smantana lichida pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie

Decor:

  • frisca
  • nuca macinata
  • bombonele colorate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu multa, multa ciocolata:

Blat ciocolatos:

Se amesteca separat ingredientele uscate, apoi cele umede se amesteca intre ele si la sfarsit se adauga cafeaua fierbinte pentru a accentua gustul de ciocolata; nu se va simti cafeaua in produsul final.

Se obtine un aluat foarte lichid si curgator.

Se coace la 180° aprox. 60-70 min. Se face testul scobitorii. 

Crema:

Intr-un vas asezat pe foc mediu se amesteca toate ingrdientele, mai putin ciocolata.

Cand continutul e firbinte se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca continuu pana cand aceasta se topeste si crema incepe sa se ingroase.

Se varsa continutul intr-un vas rece, iar pe suprafata cremei asezam o folie de plastic, pe care o intepam din loc in loc cu o scobitoare (pentru ca aburul sa aiba pe unde iesi). Se da la rece minim 4 ore.

Montarea:

Blatul se taie transversal in 4 straturi relativ egale. Blatul cel mai urat se faramiteaza in firimituri mici.

Se aseaza primul blat pe un platou, se pune peste el 1/3 din cantitatea de crema, al doilea blat, 1/ 3 din cantitatea de crema, al treilea blat si cu restul de crema se acopera deasupra si in lateral.

Se orneaza presand cu degetele firimiturile de blat, atat in parti cat si deasupra. 

Se decoreaza cu frisca, nuca si bombonele colorate.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Se decoreaza dupa preferinta.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu multa, multa ciocolata-0
Tort cu multa, multa ciocolata-1
Tort cu multa, multa ciocolata-2
Tort cu multa, multa ciocolata-3
Tort cu multa, multa ciocolata-4
Tort cu multa, multa ciocolata-5
Tort cu multa, multa ciocolata-6
Tort cu multa, multa ciocolata-7
Tort cu multa, multa ciocolata-8
Tort cu multa, multa ciocolata-9
Tort cu multa, multa ciocolata-10
Tort cu multa, multa ciocolata-11
Tort cu multa, multa ciocolata-12
Tort cu multa, multa ciocolata-13
Tort cu multa, multa ciocolata-14
Tort cu multa, multa ciocolata-15
Tort cu multa, multa ciocolata-16
Tort cu multa, multa ciocolata-17
Tort cu multa, multa ciocolata-18
Tort cu multa, multa ciocolata-19
Tort cu multa, multa ciocolata-20
Tort cu multa, multa ciocolata-21
Tort cu multa, multa ciocolata-22
Tort cu multa, multa ciocolata-23
Tort cu multa, multa ciocolata-24
Tort cu multa, multa ciocolata-25
Tort cu multa, multa ciocolata-26
Tort cu multa, multa ciocolata-27
Tort cu multa, multa ciocolata-28
Tort cu multa, multa ciocolata-29
Tort cu multa, multa ciocolata-30
Tort cu multa, multa ciocolata-31
Tort cu multa, multa ciocolata-32
Tort cu multa, multa ciocolata-33
Tort cu multa, multa ciocolata-34
Tort cu multa, multa ciocolata-35
Tort cu multa, multa ciocolata-36
Tort cu multa, multa ciocolata-37
Tort cu multa, multa ciocolata-38
Tort cu multa, multa ciocolata-39

COMENTARII (36)

- TABITA -

- TABITA - 1

26.04.2014, 12:03

Multumesc Luana

Xandrinne

Xandrinne 1

02.06.2014, 19:50

- TABITA -

- TABITA - 1

02.06.2014, 21:01

Xandrinne

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!