Tort cu multa, multa ciocolata

de - TABITA - in Torturi, 28 Mar 2014 | 12579 vizualizari

 

Cel mai bun tort ever!!! Mi-a placut foarte mult! Inspiratie: bananachocolate >:D

 

INGREDIENTE

Blat ciocolatos: (1 cana = 250 ml)

  • 1 3/4 cana faina (220g)
  • 2 cana zahar (400g)
  • 3/4 cana cacao (85 g) (eu am pus 40 g cacao si 40 g ciocolata rasa)
  • 2 lingurite bicarbionat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • 1 cana smantana (sau lapte batut) (250ml)
  • 1/2 cana ulei (125 ml)
  • 2 oua mari sau 3 oua mici
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 cana cafea fierbinte (250 ml).

Crema:

  • 1 1/4 cana zahar (250g)
  • 1/4 cana amidon (35 g)
  • 1/2 lingurita sare
  • 400 ml smantana lichida pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie

Decor:

  • frisca
  • nuca macinata
  • bombonele colorate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu multa, multa ciocolata:

Blat ciocolatos:


Se amesteca separat ingredientele uscate, apoi cele umede se amesteca intre ele si la sfarsit se adauga cafeaua fierbinte pentru a accentua gustul de ciocolata; nu se va simti cafeaua in produsul final.


Se obtine un aluat foarte lichid si curgator.


Se coace la 180° aprox. 60-70 min. Se face testul scobitorii.


Crema:


Intr-un vas asezat pe foc mediu se amesteca toate ingrdientele, mai putin ciocolata.


Cand continutul e firbinte se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca continuu pana cand aceasta se topeste si crema incepe sa se ingroase.


Se varsa continutul intr-un vas rece, iar pe suprafata cremei asezam o folie de plastic, pe care o intepam din loc in loc cu o scobitoare (pentru ca aburul sa aiba pe unde iesi). Se da la rece minim 4 ore.


Montarea:


Blatul se taie transversal in 4 straturi relativ egale. Blatul cel mai urat se faramiteaza in firimituri mici.


Se aseaza primul blat pe un platou, se pune peste el 1/3 din cantitatea de crema, al doilea blat, 1/ 3 din cantitatea de crema, al treilea blat si cu restul de crema se acopera deasupra si in lateral.


Se orneaza presand cu degetele firimiturile de blat, atat in parti cat si deasupra.


Se decoreaza cu frisca, nuca si bombonele colorate.


Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Se decoreaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu multa, multa ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

- TABITA - 1

26.04.2014, 12:03

Multumesc Luana

Xandrinne 1

02.06.2014, 19:50

- TABITA - 1

02.06.2014, 21:01

Xandrinne

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!