Tort cu multa, multa ciocolata

de - TABITA - in Torturi, 28 Mar 2014 | 13956 vizualizari

 

Cel mai bun tort ever!!! Mi-a placut foarte mult! Inspiratie: bananachocolate >:D

 

INGREDIENTE

Blat ciocolatos: (1 cana = 250 ml)

  • 1 3/4 cana faina (220g)
  • 2 cana zahar (400g)
  • 3/4 cana cacao (85 g) (eu am pus 40 g cacao si 40 g ciocolata rasa)
  • 2 lingurite bicarbionat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • 1 cana smantana (sau lapte batut) (250ml)
  • 1/2 cana ulei (125 ml)
  • 2 oua mari sau 3 oua mici
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 cana cafea fierbinte (250 ml).

Crema:

  • 1 1/4 cana zahar (250g)
  • 1/4 cana amidon (35 g)
  • 1/2 lingurita sare
  • 400 ml smantana lichida pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie

Decor:

  • frisca
  • nuca macinata
  • bombonele colorate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu multa, multa ciocolata:

Blat ciocolatos:


Se amesteca separat ingredientele uscate, apoi cele umede se amesteca intre ele si la sfarsit se adauga cafeaua fierbinte pentru a accentua gustul de ciocolata; nu se va simti cafeaua in produsul final.


Se obtine un aluat foarte lichid si curgator.


Se coace la 180° aprox. 60-70 min. Se face testul scobitorii.


Crema:


Intr-un vas asezat pe foc mediu se amesteca toate ingrdientele, mai putin ciocolata.


Cand continutul e firbinte se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca continuu pana cand aceasta se topeste si crema incepe sa se ingroase.


Se varsa continutul intr-un vas rece, iar pe suprafata cremei asezam o folie de plastic, pe care o intepam din loc in loc cu o scobitoare (pentru ca aburul sa aiba pe unde iesi). Se da la rece minim 4 ore.


Montarea:


Blatul se taie transversal in 4 straturi relativ egale. Blatul cel mai urat se faramiteaza in firimituri mici.


Se aseaza primul blat pe un platou, se pune peste el 1/3 din cantitatea de crema, al doilea blat, 1/ 3 din cantitatea de crema, al treilea blat si cu restul de crema se acopera deasupra si in lateral.


Se orneaza presand cu degetele firimiturile de blat, atat in parti cat si deasupra.


Se decoreaza cu frisca, nuca si bombonele colorate.


Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Se decoreaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu multa, multa ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

- TABITA - 1

26.04.2014, 12:03

Multumesc Luana

Xandrinne 1

02.06.2014, 19:50

- TABITA - 1

02.06.2014, 21:01

Xandrinne

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de crema.