Tort cupola de ciocolata

de JamilaCuisine in Torturi, 12 Sep 2012 | 4212 vizualizari

 

Zilele trecute am facut un tort pentru ziua de nastere a sefului mamei mele. Si mi-am tot stors creierii pentru ca voiam sa-i fac un tort mai special si unul pe care sa-l manance du drag si fetita lui. Asa ca m-am hotarat sa-i fac un tort cupola cu ciocolata. Un tort cu blatul din rulada de ciocolata si umplut cu mousse de ciocolata cu lapte. Din pacate, timpul nu a fost suficient pentru a-l filma.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blatul-rulada:
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt (8 gr)
  • Ingrediente pentru mousse de ciocolata:
  • 400 gr ciocolata cu lapte
  • 400 ml smantana dulce
  • 500 ml frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cupola de ciocolata:

Rulada se face astfel: se bat albusurile spuma tare, sa adauga treptat zaharul si se bat cu mixerul pana ce albusurile devin lucioase si tari, adaugati galbenusurile amestecate cu uleiul apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecati usor de jos in sus. Coaceti intr-o tava de 33/24 in cuptorul preincalzit pentru 15 minute sau pana o scobitoare introdusa in blat iese curata. Dupa ce se coace sa lasa la racit pentru 5 minute, apoi se ruleaza strans cu foia de copt pe care ati pus-o in tava si se lasa pana sa se raceasca.

Crema se face astfel: se topeste ciocolata cu smantana dulce si se lasa la racit pana ajunge la temp camerei. Se amesteca apoi cu frisca batuta si se da la rece pentru o ora.

Se umple blatul ruladei cu 1/4 din mousse-ul de ciocolata, se ruleaza din nou rulada si se lasa pentru 20 de min la frigider. Se taie rulada felii subtiri. Se tapeteaza un castron cu fundul rotund cu folie de plastic si apoi se tapeteaza peretii castronului cu feliile de rulada cat mai strans posibil. Se umple castronul cu restul de crema si si pune la frigider tortul pentru cateva ore asezand peste el o farfurie cu ceva greu. Se rastoarna castronul cu tortul pe un platou se inlatura folia si se decoreaza tortul dupa bunul plac.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cupola de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort festiv Orange-Chocolate