Desert tort de biscuiti

de Tuxedo in Torturi, 2 Apr 2013 | 95517 vizualizari

 

Prajiturile cu biscuiti sunt cele mai simple, dupa parerea mea, te scutesc sa mai faci blat si sunt super delicioase! si asa, cu o inspiratie de moment si pentru ca am vrut sa fac ceva rapid, am decis sa fac acest tortulet, pe care l-a batut vantul. Va invit sa cititi aceasta reteta care pe mine m-a incantat foarte tare, la fel si pe ceilalti membrii ai familiei mele.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 gr biscuiti fragezi
  • 250 ml cafea
  • Crema vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon (60 gr)
  • 180 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 4 oua
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • 300 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti:

Crema de vanilie: Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile tare cu un praf de sare apoi le bagam la frigider pana facem crema.

Intr-un castron punem galbenusurile pe care le amestecam cu amidonul si cu 150 ml lapte, pana se dizolva bine amidonul. Cealata parte de lapte o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic sa se infierbante.

Cand s-a infierbantat, turnam in fir subtire peste galbenusuri, amestecand continuu (atentie sa nu se coaguleze ouale). Turnam compozitia inapoi in craticioara si punem pe foc amestecand pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase. Dam craticioara deoparte si incorporam untul si albusurile batute spuma, in 3 transe, cu ajutorul unui tel. Punem inapoi pe foc si mai fierbem 2 minute amestecand ca sa nu se lipeasca.

Asamblare tort: Facem o cafea si o lasam la racit. O indulcim putin cu zahar dupa plac. Ne pregatim un platou patrat ca sa aliniem biscuitii.

Inmuiem fiecare biscuit in cafea doar o secunda (eu am folosit biscuiti gen petit beurre care absorb foarte repede lichidul) si ii asezam pe platou. Dupa ce am pus un rand de biscuiti, turnam o treime din crema, apoi punem alt strat de biscuiti si asa mai departe pana cand terminam crema. Eu am avut 4 straturi de biscuiti si 3 de crema, la final trebuie sa fie biscuitii.

Decor: Am batut frisca cu 2 linguri de zahar pudra si am ornat tortuletul apoi am pudrat cacao pe deasupra si am mai pus cateva cirese in sirop.

Este nemaipomenit de bun, biscuitii sunt moi, iar aroma de cafea se simte foarte usor. E un fel de tiramisu de biscuiti . Un desert deosebit de usor si de savuros!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu va place cafeaua, puteti sa insiropati biscuitii cu lapte putin indulcit sau compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

babi5 1

05.09.2013, 17:01

Criss 1

15.11.2013, 08:02

Arata minunat! Imi amintesc de torturile de biscuiti pe care ni le facea mama cand eram copii si le orna cu bomboane CIP.

Gergiana S 1

07.01.2014, 13:27

Wow...arata intr-un mare felParca as face si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti