Desert tort de biscuiti cu ciocolata

de Tuxedo in Torturi, 5 Iun 2013 | 92292 vizualizari

 

Am facut iar un tort de biscuiti pentru ca mi se pare cel mai simplu de facut! De data aceasta l-am facut cu crema de ciocolata pentru ca celalalt a fost de vanilie si l-am ornat cu nuci si cocos. Voi puteti sa il ornati cu ce va place mai mult, eu asta am avut prin camara :-) . Este minunat!

 

INGREDIENTE

  • biscuiti simpli (petit beurre)
  • 200 ml lapte
  • Crema:
  • 200 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 150 gr ciocolata amaruie (sau cu lapte)
  • 200 gr unt
  • esenta de rom
  • Ornat:
  • nuca de cocos
  • nuci macinate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti cu ciocolata:

Crema: Punem 300 ml de lapte si zaharul intr-o craticioara pe foc mic (daca aveti craticioara cu fund dublu ar fi ideala, ca sa nu se lipeasca crema).

Intr-un castronel amestecam restul de lapte cu cele 4 linguri de amidon, amestecand bine cu un tel subtire, ca sa se dizolve bine amidonul.

Cand laptele s-a infierbantat, il amestecam cu cel cu amidon si fierbem crema in continuare, amestecand mereu cu telul, pana se ingroasa ca o budinca.

O luam de pe foc si apoi topim ciocolata cca 2 minute la microunde (verificata din 30 in 30 de secunde), apoi o incorporam in crema si omogenizam. La sfarsit adaugam 1 lingurita esenta de rom (optional).

Cand s-a mai racorit crema, temperatura suportabila la deget, frecam untul moale (la temp. camerei) cu mixerul, apoi il incorporam treptat in crema si putem sa asamblam tortul.

Intr-un castronel punem laptele (200 ml) in care vom inmuia biscuitii.

Pregatim un platou (dreptunghiular sau patrat, sau chiar o tava) si asezam biscuitii inmuiati foarte putin in lapte (eu i-am inmuiat doar 2-3 secunde).

Punem un strat de biscuiti, apoi crema (3-4 linguri pe fiecare strat) si continuam asa pana cand terminam crema. Eu am avut ultimul strat de crema (4 straturi de biscuiti si 4 de crema).

Nivelam frumos suprafata tortului apoi il ornam cu nuca de cocos si nuci pe margine. Lasam tortul la frigider cateva ore.

Super rapid si un desert nemaipomenit de gustos!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort "Elena"