Tort de biscuiti cu ciocolata

de ela in Torturi, 22 Ian 2016 | 7246 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata....

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 600 g biscuiti
  • 250 g unt
  • 200g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g nuca
  • 250 ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat cu aroma de rom
  • 1lingura rom
  • CREMA:
  • 500 ml crema mascarpone + 1lingura zahar pudra + 50ml lapte (numai daca crema este foarte grasa)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g  ciocolata alba
  • 50gr unt
  • GLAZURA:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150g ciocolata amaruie
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu ciocolata:

Jumatate din biscuiti ii dam cateva clipe prin robotul de bucatarie, sa fie macinati grosier nu fin. Restul ii rupem cu mana bucati mici. La fel procedam si cu nuca, o parte o macinam si o parte o rupem bucatele si amestecam cu biscuitii intr-un vas mai mare.

Intr-o craticiaoara, punem cacaoa, zaharul, zaharul cu aroma de rom si apa calduta si lasam pe foc, amestecand continuu cateva minute,apoi adaugam untul taiat cubulete si esenta de rom si amestecam bine pana se topeste untul si compozitia este omogena.


Siropul fierbinte il turnam peste biscuiti si nuca si amestecam bine.

Tapetam cu folie alimentara o forma rotunda cu margini detasabile de 22cm in care punem compozitia de biscuiti si nivelam bine cu mainile umede.Dam la rece pana cand pregatim crema.

Ciocolata alba o topim cu untul pe baie de aburi si lasam sa se raceasca,amestecand din cand in cand.

Mixam mascarponele cu zaharul pudra si, in cazul in care crema este foarte grasa, cu laptele, daca nu, nu punem lapte.


Mixam doar cateva clipe, sa nu se taie mascarponele, apoi adaugam treptat frisca lichida, in timp ce mixam,pana se intareste compozitia.


La sfarsit adaugam ciocolata topita, rece si mai mixam cateva clipe.


Crema o punem peste blatul de biscuiti si dam din nou la frigider.

Ciocolata neagra o rupem bucati.

Punem frisca lichida intr-o craticioara si lasam pe foc pana ajunge in punctul de fierbere (nu lasam sa fiarba!), apoi turnam peste bucatile de ciocolata si amestecam energic si rapid pana se topeste ciocolata.


Dam la congelator pana se intareste putin ciocolata, apoi turnam peste crema si dam la frigider cateva ore

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Gherca Daniela 1

23.01.2016, 10:28

o bunatate!

RuxyRux 1

25.01.2016, 22:28

Incredibil Eluco!

noiinbucatarie 1

31.01.2016, 13:36

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu ciocolata