desert tort de biscuiti cu ciocolata

de ela in Torturi, 22 Ian 2016 | 17275 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 600 g biscuiti
  • 250 g unt
  • 200g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g nuca
  • 250 ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat cu aroma de rom
  • 1 lingura rom

Crema:

  • 500 ml crema mascarpone + 1 lingura zahar pudra + 50 ml lapte (numai daca crema este foarte grasa)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g  ciocolata alba
  • 50 g unt

Glazura:

  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata amaruie
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA desert tort de biscuiti cu ciocolata:

Jumatate din biscuiti ii dam cateva clipe prin robotul de bucatarie, sa fie macinati grosier nu fin. Restul ii rupem cu mana bucati mici. La fel procedam si cu nuca, o parte o macinam si o parte o rupem bucatele si amestecam cu biscuitii intr-un vas mai mare.
Intr-o craticioara punem cacaua, zaharul, zaharul cu aroma de rom si apa calduta si lasam pe foc, amestecand continuu cateva minute, apoi adaugam untul taiat cubulete si esenta de rom si amestecam bine pana se topeste untul si compozitia este omogena.

Siropul fierbinte il turnam peste biscuiti si nuca si amestecam bine.
Tapetam cu folie alimentara o forma rotunda cu margini detasabile de 22cm in care punem compozitia de biscuiti si nivelam bine cu mainile umede.Dam la rece pana cand pregatim crema.


Crema: Ciocolata alba o topim cu untul pe baie de aburi si o lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra si in cazul in care crema este foarte grasa, adaugam laptele, daca nu, nu punem lapte.

Mixam doar cateva clipe, sa nu se taie mascarponele, apoi adaugam treptat frisca lichida, in timp ce mixam, pana se intareste compozitia.

La sfarsit adaugam ciocolata topita, rece si mai mixam cateva clipe. Crema o punem peste blatul de biscuiti si dam din nou la frigider.

Glazura: Ciocolata neagra o rupem bucati. Punem frisca lichida intr-o craticioara si lasam pe foc pana ajunge in punctul de fierbere (nu lasam sa fiarba!), apoi turnam peste bucatile de ciocolata si amestecam energic si rapid pana se topeste ciocolata.

Dam la congelator pana se intareste putin ciocolata, apoi turnam peste crema si dam la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "desert tort de biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort din biscuiti