Tort de ciocolata alba si frisca

de leoflori in Torturi, 4 Iun 2009 | 33947 vizualizari

 

F.usor de preparat si mai usor de papat!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :blat - 3 oua6 linguri zahar110 gr. faina75 gr. ciocolata alba topita
  • Crema :500 gr. ciocolata alba menaj400 ml.frisca lichida500 gr. mascarpone
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata alba si frisca:

Blatul : la bain-marie (MW) topim ciocolata, lasam la racit.

Batem ouale cu zaharul cca 10 minute.Cernem faina si o amestecam cu lingura in compozitia de oua.Adaugam si ciocolata topita.Omogenizam bine, punem in forma de tort tapetata cu hartie si coacem 25 minute la 180 grade.Scoatem blatul din forma si lasam la racit.

Facem crema : ciocolata rupta in bucati o topim la bain-marie.Adaugam si frisca si amestecam bine, timp de 10 minute.Luam vasul de pe foc si punem mascarpone, amestecam pana la omogenizare.Punem iar inelul formei in jurul blatului si turnam crema (dupa ce s-a racit putin).

Tinem 10-12 ore la frigider. Apoi scoatem din forma si ornam dupa cum avem chef si inspiratie.Eu am pus niste triunghiulete facute din cioco cu lapte, margelute decor si am pudrat cu cacao.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata alba si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata alba si frisca-0
Tort de ciocolata alba si frisca-1
Tort de ciocolata alba si frisca-2
Tort de ciocolata alba si frisca-3
Tort de ciocolata alba si frisca-4

COMENTARII (11)

Cris2711

Cris2711 1

02.05.2011, 21:01

o opera de arta

dariaraisa

dariaraisa 1

17.06.2013, 22:27

dimensiunea formei?

babi5

babi5 1

08.11.2013, 14:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!