Tort de ciocolata alba si frisca

de leoflori in Torturi, 4 Iun 2009 | 35400 vizualizari

 

F.usor de preparat si mai usor de papat!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :blat - 3 oua6 linguri zahar110 gr. faina75 gr. ciocolata alba topita
  • Crema :500 gr. ciocolata alba menaj400 ml.frisca lichida500 gr. mascarpone
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata alba si frisca:

Blatul : la bain-marie (MW) topim ciocolata, lasam la racit.


Batem ouale cu zaharul cca 10 minute.Cernem faina si o amestecam cu lingura in compozitia de oua.Adaugam si ciocolata topita.Omogenizam bine, punem in forma de tort tapetata cu hartie si coacem 25 minute la 180 grade.Scoatem blatul din forma si lasam la racit.


Facem crema : ciocolata rupta in bucati o topim la bain-marie.Adaugam si frisca si amestecam bine, timp de 10 minute.Luam vasul de pe foc si punem mascarpone, amestecam pana la omogenizare.Punem iar inelul formei in jurul blatului si turnam crema (dupa ce s-a racit putin).


Tinem 10-12 ore la frigider. Apoi scoatem din forma si ornam dupa cum avem chef si inspiratie.Eu am pus niste triunghiulete facute din cioco cu lapte, margelute decor si am pudrat cu cacao.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata alba si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Cris2711 1

02.05.2011, 21:01

o opera de arta

dariaraisa 1

17.06.2013, 22:27

dimensiunea formei?

babi5 1

08.11.2013, 14:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si capsuni