Tort de ciocolata cu portocale

de Angelica in Torturi, 27 Dec 2014 | 5465 vizualizari

 

Neaparat mi-am dorit sa fac acest tort, nu stiu de ce, dar pe mine ma tenteaza tare mult dulciurile astea asa mai...nu stiu cum, mai iesite din tipar sa le zic asa;)
De fapt, tortu' asta-i nu-i complicat tare daca citesti cu atentie reteta de vreo 2-3 ori.Mai complicata a fost sedinta foto, caci m-am cam chinuit sa rulez foaia de blat si sa fotografiez in acelasi timp, dar, dragi mei, m-am descurcat tare bine.Si s-a meritat!!!Stiti de ce?
Pentru ca, in afara de gustul deosebit, blaturile aerate si fine, in afara de glazura de portocale subtila dar in acelasi timp stridenta, acest tort are o surpriza uriasa si anume: un impact vizual care ta va lasa... wauuu:)
Deci, cand va pregatiti sa taiati prima felie din acest tort de ciocolata cu portocale, este musai, dar musai sa aveti la indemana un aparat foto cu care sa imortalizati sectiunea care este de-a dreptul incredibila.
Sper sa va placa, caci noua ne-a placut la nebunie!
Haideti, curaj dragilor, pregatiti tortul cu ciocolata si portocala, merita, garantat merita!!!
Enjoy si mult spor!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de ciocolata (ingredientele X 4 portii)
  • -40 gr. unt
  • -3 oua mari
  • -75 ml. lapte
  • -1/2 lingurita esenta de vanilie
  • -30 gr. faina
  • -30 gr. cacao
  • -75 gr. zahar
  • Pentru blatul cu portocale (ingredientele X 3 portii)
  • -40 gr.unt
  • -3 oua -coaja rasa si sucul de la o portocala
  • -1-2 linguri de lapte daca este nevoie
  • -1/2 lingurita esenta de vanilie
  • -80 gr faina
  • -75 gr.zahar
  • Pentru glazura de portocale:
  • -350 gr. unt fara sare, la temperatura camerei
  • -600 gr. zahar pudra dat prin sita
  • -coaja rasa si zeama de la 2 portocale
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • -100 gr.unt
  • -200 gr.zahar pudra
  • -100 gr. cacao
  • -100 gr. ciocolata neagra
  • -200 ml.smantana pentru frisca
  • -1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu portocale:

1. Pornim cuptorul la treapta medie (180 grade).


2.Incepem prin a ne pregati ingredientele.Trebuie sa avem la indemana toate ingredintele pentru blatul de ciocolata inmultite cu 4, deoarece vom avea de pregati 3 foi de blat de ciocolata dreptunghiulare cu dimensiunea de 21 X 31 cm.si 2 foi de blat rotunde, cu diametrul de 20 cm.


*Ne apucam de treaba, pregatim blaturile de ciocolata:


1.Tapetam fundul tavii dreptunghiulare(21 x 31 cm.) cu hartie de copt si ungem marginile cu putin ulei.


2.Punem untul intr-o craticioara la foc mic sa se topeasca, dar sa nu se infierbante.


3.Intr-un castron punem galbenusurile de ou, laptele, esenta de vanilie si le batem usor cu un tel.


4.In alt castron punem faina si cacaua.Le amestecam sa se omogenizeze.


5.Incorporam in untul topit amestecul de faina si cacao si amestecam bine pana ne rezulta o pasta.


6.Treptat adaugam compozitia cu galbenusuri si amestecam bine cu un tel.


7.Seaparat intr-un castron mixam spuma, albusurile de oua.Cand spuma este tare, adaugam zaharul si mai mixam pana acesta este topit, spuma este teapa si stralucitoare .


8.Punem o lingura mare de bezea in compozitia de ciocolata si amestecam usor, va incepe sa fie mai aerata.Treptat incorporam si restul bezelei de ou la fel omgenizand lejer cu un tel.


9.Turnam amestecul rezultat in tava pregatita anterior si il nivelam cu o spatula.Dam tava la cuptor pentru 12 minute.


10.Cand o scoatem, rasturnam foaia de blat pe o hartie de copt pudrata cu putin zahar praf, indepartam hartia de copt de pe fundul blatului si o acoperim cu un prosop de bucatarie.


11.Repetam aceleasi operatiuni pentru inca 2 foi de blat dreptunghiulare.


12.Apoi, mai pregatim inca o portie, a patra.De data aceasta vom imparti aluatul in doua.Fiecare portie o punem in cate o tava rotunda cu diametrul de 20 cm.


13.Le coacem pentru 10 minute, apoi scoatem blaturile, le indepartam foile de copt , le acoperim cu un prosop si le lasam sa se raceasca complet.


*Ne pregatim acum pentru blaturile cu portocala:


1.La fel ca si la blaturile de ciocolata mai intai ne pregatim ingredientele, dar de data aceasta inmultite cu 3.Vom face 3 foi de blat cu portocale dreptunghiulare.


2.Metoda de preparare este indentica cu cea de la blaturile de ciocolata, cu diferenta ca, in loc de lapte vom punem zeama de portocala.Daca, dupa ce am stors portocala nu ne rezulta suficient suc, completam pana la gramajul precizat, cu lapte.


3.Cand sunt gata toate blaturile, atat cele de ciocolata cat si cele de portocale, le punem deoparte si le lasam sa se raceasa complet.


*Noi intre timp vom pregati glazura de portocale:


1.Punem untul, zaharul praf, intr-un castron si mixam bine pana devine spumos.


2.Adaugam coaja de portocale, zeama si amestecam energic, cu mare grija insa sa nu amestecam prea mult riscam sa se taie compozitia.Trebuie sa mixam doar atat cat zeama si coaja sa fie bine incorporate in unt.


*Pregatim acum si glazura de ciocolata:


1.Punem toate ingredientele intr-un bol mai incapator si le asezam pe baie de abur.


2.Amestecam din cand in cand cu un tel pana compozitia devina fina si lucioasa.


*Acum incepem la asamblarea tortului:


1.Intindem toate foile de blat pregatite, pe masa de lucru.


2.Taiem marginile la fiecare foaie de blat in parte, deoarece in acest fel vom obtine la final un aspect mai ingrijit al tortului.


3.Luam apoi o rigla si masuram foaia pe latime.O impartim in exact doua, va veni cam 7-8 cm. pentru fiecare bucata.


4.La fel procedam cu toate foile dreptunghiulare, indiferent de culoare.


5.Cand le-am terminat de taiat, punem glazura de portocale intinsa intr-un strat subtire pe fiecare foaie.


6.Dupa ce am terminat de uns toate foile, incepem sa rulam tortul.


*Procedam asa:


1.Incepem cu o fasie de ciocolata deasupra careia, la o distanta cam de 2.5 cm. (pe lungime) de margine, asezam o fasie de blat cu portocale;deci sa nu fie foile asezate cap la cap.


2.Incepem sa rulam pornind de la capatul unde fasiile sunt asezate la diferenta mentionata.


3.Rulam si continuam sa adaugam fasii de blat in continuarea blatul care se termina, dar, sa nu uitam sa respectam culoarea;negru la nregu; galben la galben.


4.Putem proceda in doua feluri: fie rulam ca si cand am invarti o roata, fie rulam asezat pe o parte.


5.Cand terminam de adaugat toate fasiile de blat ar trebui sa ne rezulte o rulada care are cam 20 cm.diametru.


6.Dupa ce rulada este gata, cu un cutit bine ascutit taiem partile de inchidere ale fasiilor, pentru a ne rezulta o forma rotunda, egala.


7.Ungem rulada uriasa obtinuta cu glazura de portocale si lipim deasupra un blat rotund.


8.Intoarcem rulada pe un platou suport, ungem noua suprafata cu glazura, apoi punem si cel de-al doilea blat rotund.


9.Cand tortul este gata asamblat, turnam deasupra glazura de ciocolata.


10.O intindem cu un cutit cu lama lata, inclusiv pe margini.Glazura va fi stralucitoare si va da tortului un aspect minunat.


Gata!Atat a fost!Dam tortul la rece pana in momentul servirii. Pofta mare va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

27.12.2014, 20:50

Prea fain ti-a iesit!

Raluca57 1

28.12.2014, 08:33

Demențial! Si poze de mare clasa! Felicitări!!!!!

Angelica 1

29.12.2014, 10:05

Sunt happy ca va place!
Mersi muuuult!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fantezie cu portocale